Band Quintus na dertig jaar weer op het podium Hardenberg.

Olympia Radio organiseert op 17 september het Piratenfeest Pils and Pirates. De leden van de band Quitnus treden op. De populaire band maakte vroeger furore met haar countryactige truckersongs.

Olympia Radio
Stichting Olympia Radio bestaat uit een groep piraten die vroeger voornamelijk in Overijssel en Drenthe illegaal plaatjes draaiden. Na het oplopen van de boetes tot € 45.000 voor het illegaal uitzenden op de FM band, heeft Olympia Radio de stap naar het internet gemaakt, en daarvoor een professionele en stabiele basis aangelegd. Hiervoor is de stichting in het leven geroepen die zich inzet voor het behoud van piratenmuziek.
Inmiddels is het station gegroeid tot de grootste online radiozender in het genre. Naast het promoten van piratenmuziek met radio uitzendingen, organiseert Olympia Radio piratenfeesten en is actief op social media zoals Facebook.
Podium Hardenberg
Olympia is recent een samenwerking gestart met het Podium in Hardenberg. Podium Hardenberg heeft de deuren op 4 maart 2017 na bijna zeven heropend en was in het verleden altijd een erg populaire uitgaansgelegenheid onder piraten in een weide omtrek van Hardenberg. Het doel van de samenwerking is om op regelmatige basis piratenfeesten te organiseren. Met de artiest Quintus voor de eerste editie, belooft het direct een spectaculair en uniek feest te worden.
Quintus
De band Quintus was van 1975 tot 1986 in het noorden en oosten van Nederland erg populair en bracht country-achtige (trucker)songs in het Nederlands en het Gronings.
De band bestond uit Dirk Brouwer, Nars Broekhart (overleden), Ben van der Laan, Henk Bos en Jan de Vrieze. Van 1975 tot en met 1977 was Quintus ook de vaste begeleidingsband van Henk Wijngaard. In 1978 nam Luit Jager de plaats van De Vrieze als drummer in en kwam Bert Toebak als zanger bij de groep.
Onder piraten heeft Quintus een grote bekendheid verkregen met platen als ‘De grote race’, ‘M’n truck en ik’ en ‘Robotrijders’, stuk voor stuk nummers die ook na decennia nog steeds tot de piratenklassiekers gerekend worden. In het begin van de jaren 80 hield Quintus op te bestaan. Dat de inmiddels gepensioneerde bandleden na ruim 30 jaar weer op het Podium staan mag uniek genoemd worden.
Het piratenfeest op zondag 17 september begint om 15.00. De entree is € 10,- via voorverkoop. Aan de zaal kost een ticket € 12,50

 

Bron ; jouwregiocentraal