Algo brengt met nieuwe single het ‘Soulshow gevoel’ weer terug

De in Den Haag geboren en getogen zangeres Algo is al jaren bezig met zingen en heeft al heel wat gedaan, in de meer dan twintig jaar dat ze nu bezig is. In 1997 deed Algo mee aan de Henny Huisman Soundmixshow als Toni Braxton, haar grootste idool, met het nummer “Unbreak my Heart”. Ze won deze show en kwam zo in de grote finale terecht.

 

Helaas is ze niet de winnares geworden, maar met de bekendheid van de Soundmixshow gingen er wel vele deuren open. Zij heeft ondermeer door de jaren heen, het podium gedeeld met verschillende bekende Nederlandse artiesten. Verleden jaar heeft ze zelfs met de heren van The Trammps opgetreden in Leidschendam. De heren haalden haar uit het publiek om samen met hun te zingen.

In 2009 heeft ze meegedaan aan de X-Factor. Ze deed auditie met het liedje “Leun op mij”. Met dat liedje mocht zij door naar de theaterronde oftewel de X-Campus. Daar heeft zij helaas niet waargemaakt wat zij voor ogen had en dat waren de liveshows. Toch heeft ze dit avontuur als zeer leuk en leerzaam ervaren en heeft het haar weer veel bekendheid opgeleverd. Nadat ze uit de X-Campus was gestemd, werd zij uitgenodigd om bij Live en Cooking haar verhaal te vertellen en ook nog haar zangstem te laten horen.

Algo is lekker bezig, want naast haar gewone baan blijft zingen haar grootste passie. Optredens in het land genoeg, ze zit zeker niet stil. Momenteel heeft ze plannen om een eigen show met muzikanten (Algo and the Soundmachine) neer te zetten en komt nu uit met haar nieuwe single ‘I Like The Way You Dance’. Een lekker, soulachtig, dansbaar nummer dat vanaf nu overal te streamen en te downloaden is en hopelijk het ‘Soulshow gevoel’ van weleer terugbrengt op de radio.

Algo blijft ‘On Stage’ en daar is ze voorlopig niet vanaf te krijgen. De release en promotie worden verzorgd door Maurice Edelenbosch en UltimateDisk.