Zangeres en tv-persoonlijkheid Sandra Reemer overleden

Presentatrice en zangeres Sandra Reemer (66) is overleden. Dat heeft haar manager laten weten. Ze leed aan borstkanker. Reemer, geboren in Indonesië, nam namens Nederland driemaal deel aan het Eurovisie Songfestival, in 1972, 1976 en 1979. Het eerste jaar was het succesvolst. Ze vormde toen met zanger Andres het duo Sandra & Andres; ze haalden de vierde plaats met het liedje Als het om de liefde gaat.

 

Wedden Dat?

Op televisie werd ze bij een groot publiek bekend als presentatrice van populaire programma’s als Sterrenslag en Showmasters. Bij de show Wedden Dat? was ze in de jaren tachtig en negentig de assistente van presentator Jos Brink.

Naast haar televisiewerk bleef Sandra Reemer actief als zangeres, zowel solo als in diverse gelegenheidsgroepen. Ze scoorde enkele bescheiden hits in de Top 40. Van 2000 tot 2005 vormde ze het trio de Dutch Divas, samen met Marga Bult en Sjoukje Smit.

Tot 2013 had ze een eigen stichting die honderden kinderen in ontwikkelingslanden aan scholing hielp. Reemer was enige tijd gehuwd met muziekproducer Ferdi Bolland.

Eerbetoon

Omroep Max zendt om 00.25 uur vanavond een eerbetoon aan Sandra Reemer uit. In Gouden jaren: Indonesië vertelde Sandra Reemer kortgeleden verhalen uit haar leven. Die uitzending is vanavond nogmaals te zien op NPO 1.

https://www.youtube.com/watch?v=U1M6DbTwj98

 

Bron ANP