Typhoon bereikt platina met ‘Lobi da Basi’.

De Zwolse rapper Typhoon heeft een platina Award ontvangen voor zijn album ‘Lobi da Basi’. Ook kreeg de artiest twee gouden singles overhandigd voor de singles Zandloper en Surfen. Het album kwam op 17 juni 2014 uit op het Nederlandse hiphoplabel Top Notch. Nu, drie jaar later, bereikt het album dus platina. Dit betekent dat het album minimaal 40.000 keer verkocht is.

 

Tellen streams ook mee?

Ja. Streams tellen ook mee. Maar een keer het album streamen, via bijvoorbeeld Spotify of Deezer, staat niet gelijk aan een verkocht album. Bij albums tellen alle streams mee van de tracks die op een album staan. Dus bij een album van 10 tracks gelden 1.500 streams van albumtracks als één verkoop.
Bron; RTV OOST

Typhoon reageert;  Wat een prachtige verrassing! Platina award voor Lobi da Basi en twee gouden singles voor Zandloper en Surfen. Iedereen bedankt voor de liefde, zelfs 3 zomers later

Foto Facebook Typhoon.