NIEUWE ZOMERHIT VOOR JODY BERNAL?

Jody Bernal scoorde 17 jaar geleden met ‘Que Si Que No’ een nummer1 zomerhit en doet opnieuw een gooi richting deze titel met ‘La Colegiala’! Het nummer ‘La Colegiala’ is gebaseerd op het nummer ‘Los Illusionstas’ en is gemaakt in samenwerking met de DJ’s Fresh Coast en The Boy Next Door. Gaat Jody met deze release opnieuw een zomerhit scoren?

 

 

Jody begon zijn carrière in het jongenskoor De Buddy’s uit Delft. Daarmee had hij in 1998 tijdens de ‘Soundmixshow’ van Henny Huisman zijn eerste tvdebuut. De Buddy’s vertolkte ‘Non non rien n’a change’ van Les Poppy’s. Met een finale plek op zak gingen ze uiteindelijk niet naar huis met de beker, maar dat optreden smaakte absoluut naar meer. Tijdens zijn reis door Colombia, waar hij zijn biologische familie ontmoette en bezocht,stopte zijn tante hem een cd toe met Colombiaanse muziek. Op dat bewuste cd’tje stond‘Que si Que no’ en Jody was verkocht. Hij wist meteen dat het een gigantische hit zou worden en zo geschiede. Dankzij zijn deelname aan het televisieprogramma ‘Your big break’, waar hij het live mocht zingen en daarmee in de finale kwam. Het werd tot op de dag vandaag de langst genoteerde nummer #1 hit aller tijden. Hij stond maar liefst 15 weken achtereen op #1.

Zijn tweede single ‘Oh Bambolero’ schoot meteen naar #2, waarmee hij nog een record vestigde door met twee platen op hetzelfde moment op #1 en #2 in de charts te staan. De singles die volgden waren ‘Un beso mas’ , ‘Me & you’, ’Dreams’, en ‘Chica Bonita’ die overigens allemaal de top 10 behaalde in de charts. In 2006 werd hij door Eyeworks gevraagd om mee te doen aan het schaatsprogramma ‘Sterren dansen op het ijs’ waarin hij schittert en uiteindelijk in de finale terecht komt. Hij wint het programma niet, maar hij wordt door Holiday on ice gevraagd om een hoofdrol in ‘The Fantasy Show’ te schaatsen.

De samenwerking tussen Jody en SBS bevalt goed door beidde, waardoor hij als presentator op locatie voor onder andere ‘Shownieuws’, ‘So you wanna be a popstar’ en ‘Sterren dansen op het ijs’ verslag uitbrengt. Hij wint het programma niet, maar hij wordt door Holiday on ice gevraagd om een hoofdrol in ‘The Fantasy Show’ te schaatsen. De samenwerking tussen Jody en SBS bevalt goed door beidde, waardoor hij als presentator op locatie voor onder andere ‘Shownieuws’, ‘So you wanna be a popstar’ en ‘Sterren dansen op het ijs’ verslag uitbrengt. In 2007 begon Jody aan een project waar hij nog helemaal geen ervaring mee had namelijk het fenomeen; Musical. In de engelse versie van ‘Fame’ vertolkte hij de rol van‘Joe Vegas’ en tourde 6 maanden lang door heel Nederland om avond aan avond te spelen in de theaters. Later verschijnt hij als kandidaat in meerdere programma’s zoals ‘Sterren springen’, ‘Vliegende Hollanders’, ‘Ik hou van Holland’, ‘De Lama’s’, ‘Wie ben ik’, ‘Ranking the stars’ en nog veel meer om op te noemen. In 2013 wordt hij gevraagd om te deel te nemen aan het jury panel als ervaring deskundige tijdens seizoen 5 bij ‘Sterren dansen op het ijs’.

Jody is een echte voetbal liefhebber en is dan ook niet te beroerd om lekker een balletje mee te trappen met het RTL Sterrenteam. Begin 2015 heeft Gordon een beroep op hem gedaan door hem te vragen voor zijn nieuwe programma ‘Goor draait door’ en heeft hij zich ingezet voor het goede doel, door zich 12 km lang door de modder te worstelen met ‘Mudmasters’.

Muziek stroomt door zijn aderen en het draaien heeft hem altijd gefascineerd. De draaitafels stonden al sinds 2006 in de woonkamer om te oefenen en het duurde niet lang voordat de eerste boekingen binnen druppelde en hij onder de naam ‘Latinrocker’ zijn kunsten mocht vertonen. Maar vanaf 2010 is hij zich ook gaan verdiepen in het produceren. Als een echte autodidact is hij in allerlei programma’s gedoken om het producer vak zichzelf meester te maken. Sinds die periode is hij aan de slag onder zijn eigen naam als DJ en is hij in 2013 als resident DJ aangesteld in het hippe‘Club Nyx’ in Amsterdam, waar hij inmiddels niet meer weg te denken is. Jody heeft inmiddels al een C.V. om je vingers bij af te likken zoals, ‘Valtivest’, ‘Solarfestival’, ‘Bungalup’,‘Freshtival’, ‘Wish outdoor’ en ‘Dutch valley’ om er maar een paar te noemen.

Dit jaar gaat hij vol gas en zal hij regelmatig mix tapes droppen op Soundcloud en youtube, zodat je alvast lekker op temperatuur kunt komen voordat je op pad gaat. Hij zal zich nog meer vast gaan bijten in het produceren en zal op meerdere events en festivals te zien zijn dit jaar. Hou zijn social media scherp in de gaten als je even een deuntje mee wilt pakken van Jody Bernal. Hasta luego and see ya soon.