Nieuwe single Ancora

De successenreeks van de groep Ancora krijgt weer een vervolg. Vandaag verscheen namelijk de splinternieuwe single “Door Storm En Woeste Regen” en geheel volgens goede traditie, heeft het drietal er een bijzonder fraaie videoclip bij gemaakt die tegelijkertijd verschijnt. ‘Door Storm En Woeste Regen’ is een cover van John Farnham’s klassieker You’re The Voice.

 

Jan Keizer en diens zoon Louis leverden de Nederlandse tekst voor het nummer. De clip is deels in Griekenland en deels in Stavoren opgenomen.

 

Ancora debuteerde in 2013 met de single Vrij Als De Wind en het gelijknamige album. Vanaf het eerste moment bleken de liedjes die zij afleverden aan te slaan bij een breed publiek. Velen waren verrast dat dit met de door hen gekozen mix van traditionele Shantymuziek, Irish folk en pop mogelijk zou zijn. De rijke, harmonieuze zang en de robuuste sound, bleken een schot in de roos.

Vanaf het begin kreeg elke single volop steun van de regionale radiostations en met hun drie nummer één albums in de GFK Album Top 100 op rij, heeft Ancora zich een unieke positie weten te verwerven in de Nederlandse muziekwereld.
Ancora is: Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree.