Nick Nicolai gaat de grens over!

De 19 jarige Nick Nicolai heeft meegedaan aan het Duitse tv-programma “It’s Showtime – Das battle der Besten” op SAT.1! De jury hier was, net als de jury toen bij Holland’s Got Talent, helemaal overdonderd door de stem van Nick Nicolai!

Zanger Nick Nicolai heeft Holland’s Got Talent van 2016 gewonnen. De toen 18-jarige zanger uit Haastrecht kreeg de meeste stemmen van het publiek. Nicolai wist toen volkszanger Mart Hoogkamer te verslaan, die als tweede eindigde. De derde plaats was voor de blinde zanger Bob Bullee.

Nu zijn de ogen en oren gericht op Duitsland. Hij scoorde 3 keer een 9 van de jury. Bekijk hieronder het moment.


Biografie
Bij Nick Nicolai zit zingen in z’n bloed. Geboren op 11 december in 1997 in Gouda, begon hij als baby al te brabbelen en te dansen als hij muziek hoorde. Op 2-jarige leeftijd dook hij met zijn vader iedere dag achter het drumstel. Het is dan ook niet zo gek dat hij uiteindelijk zijn hart volgde. Muziek maken. Dat is wat hij wil, wie hij is.
Nick groeide op in Oudewater. Toen hij 9 jaar was zong hij voor het eerst in een zaal vol mensen. Op de bruiloft van zijn zus. Door de enthousiaste reacties begon hij met zanglessen onder leiding van zangcoach Desiree Coumans. Zijn stem groeide. Zijn specialiteit? Hoge noten! Na een verhuizing in 2002 voelde Nick zich niet thuis op zijn nieuwe school en ging naar het speciaal onderwijs. Maar ook daar werd hij niet begrepen. Hij werd regelmatig gepest en veranderde in een onzekere jongen. Een nieuwe school bleek de juiste plek voor de talentvolle zanger. De leraren zijn hartstikke trots op zijn zangkwaliteiten en steunen hem met het realiseren van zijn muzikale carrière.
Vooral soulnummers uit de jaren ’50 en ’60 zijn favoriet. In dit soort muziek kan de zanger uit Haastrecht zijn ziel en zaligheid kwijt. Inmiddels deelde Nick met Alain Clark het podium in de schouwburg in Gouda. Tijdens een concert zong hij It’s A Man’s World van James Brown. Hij trad op tijdens de Jaarmarkt en deed mee aan een zangwedstrijd voor de Gouden Schoolbank, waarbij Ali B. aanwezig was. Hij zong bij Radio 538 voor Warchild en deed mee aan The Voice Of Cabauw. Maar dat is allemaal nog niet genoeg voor Nick. 2016 staat dan ook in het teken van zijn droom: doorbreken als zanger!