Monica West vraagt om “ Een lijntje naar de hemel”

Het verlangen om zangeres te worden kreeg bij Monica West voor het eerste gestalte, toen ze op 15 jarige leeftijd op het 50 jarig huwelijksfeest van haar grootouders mee mocht zingen met de band die daar speelde. Ze had de smaak meteen te pakken en toen de “ The Rene Five” op zoek was naar een zangeres solliciteerde ze en werd ook direct aangenomen.

Met deze ervaring op zak formeerde ze op 16 jarige leeftijd haar eigen band “Monique and the Sensations” in 1976 gewijzigd in “ Flame” Een semi professioneel top 40 orkest dat op vele ( inter) nationale podia optredens verzorgde. In 1983 werd in de studio van Anne Doedens te Eelde een piratennummer vastgelegd. Als fervent country liefhebber had ze het nummer D.I.V.O.R.C.E. gekozen en daarop zelf een Nederlandse telst geschreven. Wie kent niet het nummer S.C.H.E.I.D.I.N.G. Het nummer werd plat gedraaid door de piraten en was vele weken nummer 1 bij de Hitlijst van Adje Roland. Naast de radio was ze ook regelmatig te gast bij o.a. Op volle Toeren. Er kwam een opvolger die misschien nog wel bekender werd want “ The coat of many colours” van Dolly Parton werd door Monica omgedoopt tot “ De Regenboogmantel” . In 2016/ 2017 scoorde ze zowel in Nederland als Vlaanderen met MARIBELLE. En dan is er nu “ EEN LIJNTJE NAAR DE HEMEL” een country song gecomponeerd en geschreven door haarzelf. Een nummer met een wens die zeker door velen zal worden gedeeld. En ook hiermee bewijst wederom dat van de muziek die Monica West uitbrengt gerust gezegd kan worden “ Eeuwig houdbaar”