Hengevelde maakt zich op voor 10.000 bezoekers

Na een goedbezocht eerste weekend maakt Hengevelde zich op voor het tweede feestweekend, waarin op de uitverkochte zaterdagavond maar liefst 10.000 bezoekers verwacht worden. Over het afgelopen weekend trok Hengevelde ongeveer 6.000 bezoekers. “We zijn hier heel blij mee”, vertelt voorzitter Kasper Put. “Het Grootste Kantinefeest van Nederland op zaterdagavond was zelfs uitverkocht en problemen waren er nauwelijks. Dit is een goede opmaat naar het komende weekend.”

 

Magische grens

Aankomende zaterdag verwacht het zomerfeest in Hengevelde het hoogste bezoekersaantal in haar vijftigjarig bestaan. “10.000 man, dat is voor ons toch wel een magische grens”, zegt Put. “En dat tijdens ons jubileum.” De grootste publiekstrekker is de band Kensington, maar er is tijdens het gehele weekend nog veel meer te beleven. “Natuurlijk pakken we op onze vijftigste editie flink uit. De terreinindeling is vernieuwd en er zijn veel programmaonderdelen die te maken hebben met ons jubileum.”

“Vrijdag beginnen we de Hengeveldse Avond met muziek van The Clarks en een expositie over onze historie in de Spiegeltent, die weer terug is van weggeweest”, vertelt Kasper Put. “Ook is er voor het eerst een Teenage Party, door de jongeren zelf opgezet met medewerking van VIOS on Tour.” Zaterdagmiddag wordt een gezellige familiemiddag in het teken van het jubileum, met optredens van kinderen van de basisschool en andere Hengeveldenaren.

Zaterdagavond

De opbouw is inmiddels in volle gang. Voor zaterdagavond 17 juni wordt speciaal de enorme ‘Kensingtent’ opgezet. “Hier speelt ook The Grand East, voor muziekliefhebbers zeker een aanrader. Zij doen het erg goed op dit moment en ze komen dicht uit de buurt, uit Diepenheim”, vertelt Put enthousiast. “Ons buitenpodium is ‘the place to be’ voor danceliefhebbers. Hier treden DJ’s als DJ DYNA, Jonna Fraser, Girls Love DJ’s en DJ Tony Junior op”. Daarnaast zijn er weer verschillende themaweitjes, met dit jaar nieuw het Mallorca Minipark, een knipoog naar het Megapark op het vakantie-eiland. In de spiegeltent wordt old-school muziek van vinyl gedraaid en speelt CCR tribute band The Fortunate Sons.

Ouderwetse zondag op straat

Speciaal voor het jubileumjaar is de tweede zondagmiddag weer als vanouds opgezet. Dat betekent: veel straattheater, een markt met meer dan 50 kraampjes, kermis, kindervermaak en een afgesloten Goorsestraat. Muziek is er onder andere van Around 69, Paolo Passionato, Ooostblok en The Guilty Six. “We merkten dat veel mensen die ouderwetse zondagmiddag in Hengevelde missen. We hopen dat we dit jaar die sfeer terugkrijgen. Daarom is er in samenwerking met Kunsten Op Straat een weer prachtig programma op touw gezet. Hengevelde haalt al vijftig jaar met allemaal vrijwilligers alles uit de kast”, zegt voorzitter Put. “Dan wil je al die mensen ook een geweldig feest bezorgen.”