GEKE ZINGT TIJDENS STREEKBEZOEK VAN HET KONINKLIJK PAAR

URK – Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen donderdag 29 juni 2017 een streekbezoek aan Flevoland. Het koninklijk paar zal hierbij de plaatsen Urk, Nagele en Dronten gaan bezoeken. Na hun aankomst om 09.30 uur op het voormalige eiland Urk, zal zangeres Geke van der Sloot samen met de Urker Zangschool Geke`s Tiental, het ‘Lied voor de Koning’ ten gehore brengen voor onze koning en koningin.

 

Dit bijzondere lied dat in de haven bij het restaurant Het Achterhuis zal worden gezongen, wordt aangeboden door de KBOV (Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen) en is speciaal gemaakt voor de 50ste verjaardag van de Koning.

Auteur van ‘Lied voor de Koning’ is Coot van Doesburgh terwijl Edwin Schimscheimer verantwoordelijk is voor de melodie ervan. Tijdens de uitvoering van Geke & Geke`s Tiental voor het koninklijk paar op 29 juni, zal op Urk eveneens een delegatie aanwezig zijn van de KBOV. Urk heeft een rijke geschiedenis als vissers-plaats en ontwikkelt zich als kenniscentrum voor de maritieme sector. De rest van het gebied is nieuw land dat door inpoldering is gecreëerd. Het streekbezoek start in de haven van Urk. Na een korte wandeling langs de haven bezoeken de koning en koningin het Maritiem Onderwijscentrum. Dit onderwijscentrum verbindt het verleden met de toekomst van Urk. De MBO-school biedt een breed scala opleidingen in de maritieme sector, zoals de visserijvaart, binnenvaart en koopvaardij.

Geke v.d. Sloot geeft al 37 jaar, elke avond, gratis zangonderwijs aan de Urker jeugd en ontving daarvoor in 2005 een Koninklijke onderscheiding. Ze doet dit werk omdat het onderwijs in Nederland het vak zangonderwijs heeft geschrapt van de lesroosters. Geke zong overigens al eerder voor ons koninklijk huis; op 30 april 1994 bracht ze bij het Kerkje aan de Zee, een lied voor koningin Beatrix tijdens haar bezoek aan Urk destijds. Daarnaast maakte Geke een single met hierop een eigen versie van het ‘Koningslied’ voor bij de inhuldiging van Koning Willem-Alexander in 2013. Geke werkte vorig jaar met vluchtelingen uit AZC ’s en dit jaar met daklozen en het Leger des Heils. Ze probeert altijd muzikaal contact te maken met mensen aan de rand van de samenleving.