Dick van Altena terug bij oude liefde!

De fans en liefhebbers weten het, Dick van Altena heeft ‘zijn’ country muziek nooit vaarwel gezegd ondanks uitstapjes met Nederlandstalige en dialectalbums. Ook toert Dick al sinds jaar en dag langs de grootste schouwburgen met het (country)muziektheaterprogramma ‘Back to the country’. Nu is hij, ook voor de ‘buitenwereld’, weer terug bij zijn oude liefde: Country!

 

De nieuwe single ‘Rust on my strings’ zal menig Major Dundee Band fan de oren doen spitsen, het nummer ademt namelijk helemaal de sfeer van deze legendarische band waar Dick bijna 30 jaar lang voorman en zanger van was. De vergelijking met ‘The longer the distance’ (Major Dundees hit uit de jaren 70) is dan ook niet vreemd. ‘Rust on my strings’ is de voorloper van een country album dat begin oktober uit gaat komen.

Biografie

Liedjesschrijver en zanger Dick van Altena werd op 25 juni 1957 geboren in Oosterhout (Overbetuwe), inmiddels zijn we 60 jaar, 1.100 liedjes en 30 albums verder. Van 1977 tot eind 2005 was Dick het gezicht én geluid van (The) Major Dundee (Band). Henk Wijngaard, Mooi Wark, Toni Willé (‘Pussycat’), De Sjonnies, Saskia & Serge en vele, vele anderen namen songs op van de schrijver van Altena.

Jubileum

Dit jaar viert Dick van Altena ‘40 jaar muziek’ met 5 jubileumconcerten (waarvan er nu al 4 zijn uitverkocht), een DVD, een documentaire en dit najaar dus zijn 31e album, getiteld ‘Singer & Songs’.