Afstappen op zomerliefde is niet niks voor Maikel ten Voorde

De nieuwe single ‘Jij bent als de zomer’ van Maikel ten Voorde is ontstaan in Mexico. Het nummer gaat over een zomerliefde, maar het veroveren van zo’n liefde is geen koud kunstje. Zeker niet voor Maikel, “Ik was ook niet iemand die vroeger in de kroeg naar een meisje stapte”, zo biecht de 27-jarige zanger op.

 

Het fundament van de nieuwe single ‘Jij bent als de zomer’ is ontstaan in Mexico. De melodie en de zomerse sferen die terugkomen in de single, heeft Maikel daar opgedaan. Daarnaast zijn de Mexicaanse vrouwen niet onopgemerkt voorbij gegaan. De tekst, die de zanger zelf heeft geschreven, gaat dan ook over een zomerliefde. “’Jij bent als de zomer’ gaat over een zomerliefde en dat je niet zo goed weet hoe je diegene moet veroveren. Dat je iemand dusdanig leuk vindt, maar er niet op af durft te stappen.”, aldus Maikel.

Deze bescheidenheid / verlegenheid is ook eigenschap van Maikel zelf. “Ik was ook niet iemand die vroeger in de kroeg naar een meisje stapte”, vertelt hij. Uiteindelijk komt het toch vaak goed. “Ik heb nu een mooi meisje, dus het is toch gelukt. Nog twee maandjes en dan heb ik er nog een meisje bij”, onthuld de Enschedeër.

Niet alleen met de meisjes zit het goed bij Maikel. Ook zijn eigen repertoire is naar zijn volste tevredenheid. “Ik wil dat mensen een lach op hun gezicht krijgen als ik aan het optreden ben. Dat ze direct beginnen te dansen. Dát is wat ik met mijn liedjes voor elkaar probeer te krijgen”, vertelt de zanger. Daarvoor lenen zijn nieuwe single ‘Jij bent als de zomer’ en de vorige single ‘Als het om de liefde gaat’ zich uitstekend.