40 jaar LUV

In Juli 1977 verscheen de eerste single van Nederlands Populairste meidengroep LUV’ in de Nederlandse Top 40. De single met de titel MY MAN bereikte een 12e plaats, maar werd al snel geboycot, omdat het nummer ging over een man bij de spoorwegen die werd neergeschoten. Net in die tijd waren er treinkapingen in Nederland en men vond het nummer dan ook niet meer zo gepast.

 

De opvolger Dream Dream bleef in de Tipparade hangen en even bleek het gedaan te zijn met het succes van Luv’, Totdat in 1978 de VPRO Hans van Hemert en Piet Souer (De hit schrijvers van Luv’) benaderde om de titelsong te maken voor het programma HET IS WEER LAAT beter bekend als WALDOLALA. De single U.O.Me oftewel Welcome to Waldolala knalde meteen naar de hoogste regionen van de Top 40 en vanaf dat moment denderde de succestrein van Luv’ moeiteloos door. Met You’re the greatets lover en Trojan Horse (Beide nummer 1 hits) wisten ze zelfs in heel Europa en ver daarbuiten de hitparades te bereiken. In 1979 kregen de dames dan ook de export prijs voor het best verkopende Nederlandse product in het buitenland. Met Spaanstalige versies van o.a. Ooh Yes i do en Ann Maria wisten de dames ook de Top 3 in Mexico te bereiken en werden hun eerdere singles hits in o.a Zuid Afrika, Nieuw Zeeland en Australië. In 1980 zouden de dames naar het Songfestival in Tokio gaan, maar helaas was daar gewoonweg geen tijd voor. Ook de promo tour door Rusland is er helaas nooit van gekomen.
Nu, 40 jaar later, staan de dames op 9 JULI 2017 op het podium van QUATRE BRAS in BEST om hun 40 jarig jubileum te vieren. MARGA SCHEIDE, RIA THIELSCH en JOSÉ HOEBEE zullen hun grootste hits LIVE ten gehore brengen voor een inmiddels uitverkochte show. Naast de dames treden o.a. de DUTCH SHOW COMPANY op, met eveneens diverse LUV’ nummers die de dames zelf niet brengen die middag zoals o.a. One more little kissy en Eeny Meeny Miny moo. Speciaal voor deze gelegenheid worden er 3 vredesduifjes van Rene Dijkhuizen, genoemd naar de dames en krijgen ze uit zijn handen een officiële oorkonde. Natuurlijk zullen de honderden fans ook van zich laten horen in een LUV’ KARAOKE wedstrijd en een LUV’ QUIZ. Buiten is er een buitenbar, overdekt terras en een frietwagen.