Uniek concept Grootste Kantinefeest trekt vooral vrouwen.

Zaterdag 10 juni wordt in Hengevelde de grootste clubkantine van Nederland ingericht. Het Grootste Kantinefeest van Nederland is het ideale teamuitje aan het eind van het seizoen samen met o.a  Django Wagner, Stef Ekkel, Peter Beense, Dirk Meeldijk, John De Bever, Gert Valk, Koos Alberts en Frans Duijts.

 

Dit unieke feestconcept speelt in op de sfeer van de derde helft en is een ludiek eerbetoon aan de echte helden van de clubkantine: vrijwilligers, kelderklassers, kantinepersoneel, materiaalmannen en thuissupporters. “Iedereen is welkom tijdens deze zwaarste derde helft van het jaar”, zegt Robin Raanhuis van de organisatie. “Wat wel opvalt is dat zich tot nu toe vooral damesteams opgeven.”

Kantine met een knipoog

Het wordt een feest met een knipoog naar de sfeer in de gemiddelde sportkantine. “We kijken niet naar de prestaties in het veld”, zegt Robin Raanhuis. “Die zijn hier ondergeschikt. Daarom is er bijvoorbeeld een degradatiezone, een soort VIP-area voor teams die gedegradeerd zijn. Het gaat ons om de mensen die houden van de gezelligheid op de club. Het wordt een laagdrempelig en vooral gezellig feest voor iedereen die op welke manier dan ook bij een club betrokken is.”

Teamreis Mallorca

Tijdens het kantinefeest is er een loterij met als hoofdprijs een geheel verzorgde teamreis naar Mallorca. Voor deelname aan deze loterij moet je je wel opgeven als team. “Naast de teamreis zijn er nog andere prijzen, zoals een rondje van de zaak of gehaktballen voor het hele team. Typische kantineprijzen”, lacht Raanhuis. “Om voor de prijzen in aanmerking te komen moet je wel als team komen. Dit mag met je sportteam of je vriendenclub, en anders kom je gewoon zonder team naar het kantinefeest. Iedereen is welkom.” De meeste aanmeldingen komen uit de regio, maar ook van verder weg komen teams naar Hengevelde voor een teamuitje. “Haaksbergen en Goor zijn bijvoorbeeld al goed vertegenwoordigd en er heeft zich ook een damesteam uit Limburg opgegeven,.”

De beste kantinesound:

Bij een kantinefeest horen natuurlijk ook artiesten die in de kantine gedraaid worden. “Daarom hebben we goed gekeken naar welke artiesten in de gemiddelde kantine wordt geluisterd”, vertelt Raanhuis. “Het blijkt dat over het algemeen volkszangers de kantinesound bepalen.” Die zijn op het Grootste Kantinefeest dan ook goed vertegenwoordigd met Django Wagner, Stef Ekkel, Peter Beense, Dirk Meeldijk, John De Bever, Gert Valk, Koos Alberts en Frans Duijts.

“Daarnaast is er de ludieke presentatie van Sjaak Polak en Glenn Helder”, gaat Raanhuis verder. “Zij verzorgen de aankondigingen, doen de trekking van de loterij en geven daarnaast een stukje extra coaching en ondersteuning.”

Opgave teams en kaartverkoop

Je eigen team opgeven kan tijdens de kaartverkoop via www.grootstekantinefeest.nl/tickets. Een team bestaat uit minimaal 8 en maximaal 14 personen. Kaarten kosten € 10,- per persoon.

Website: www.grootstekantinefeest.nl

FB: www.facebook.com/grootstekantinefeest