Tjeerd brengt eerste single opnieuw uit

Na 20 jaar brengt Tjeerd Henstra zijn debuutsingle opnieuw uit. ‘Speel de clown’ is in een ander jasje gestoken. De 2017-versie is up-tempo, vrolijk, bevat hele andere instrumenten en heeft Piet Paulusma in de clip.

 

Ongeveer 20 jaar geleden bracht Tjeerd zijn debuutsingle ‘Speel de clown’ uit, een echte piratenhit die tot op de dag van vandaag regelmatig wordt gedraaid. De zanger ziet de nieuwe versie dan ook als ‘extraatje’. “Het gaat over een artiest dus ja past goed bij me en ik was wel klaar om iets van mezelf te laten horen”, aldus Tjeerd.

In de afgelopen 20 jaar heeft de van oorsprong Friese zanger diverse nummers uitgebracht, waaronder ‘Hij was goed voor z’n moeder’, ‘Ik ben een Noorderling’ en ‘Joanna’. Toch is het zo nu en dan ook wat rustig qua nieuwe muziek, omdat hij druk is in zijn café op Texel. Het zingen gaat wel altijd door, want in zijn eigen kroeg wordt ook regelmatig gezongen. Vanaf vandaag is zijn nieuwe single ‘Speel de clown’ uit en deze zingt hij daar natuurlijk ook regelmatig.