PATRICK VAN EIJK MET NIEUWE SINGLE “LEKKER LEVEN”

Reeds op 7-jarige leeftijd al was Patrick van Eijk als percussionist actief bij een slagwerkgroep. Zonder het te beseffen legde hij hiermee de basis voor zijn latere carrière in de muziek. Daar waar anderen vrees hebben voor een podium voelde Patrick zich als jongeman juist helemaal thuis op de bühne. En dat is toch één van de kenmerken van een geboren artiest.

 

Toen de nu 29-jarige Zwollenaar erachter kwam dat publiek vermaken zijn grootste passie is en hij als zanger een goed figuur wilde slaan, is hij zanglessen gaan volgen bij Caroline van der Leeuw die u veel beter kent als Caro Emerald. Patrick neemt vervolgens een demoalbum op in 2007 en krijgt in zijn regio al vlot een bijnaam; ‘De Zingende Barman’. Toen Caroline van der Leeuw het te druk kreeg met haar eigen carrière zocht Patrick het iets dichter bij huis en is hij zanglessen gaan volgen bij Cindy Oudshoorn! Zij heeft bij talloze Nederlandse artiesten als achtergrondzangeres opgetreden, is als solist echt een topper en een veel gevraagd artiest, en was als zangeres verbonden aan Kayak.

Zijn carrière raakt in een stroomversnelling als hij in het voorprogramma van Nick & Simon staat tijdens Sail Kampen, hij vervolgens toetreedt tot de vaste huiszangers van de welbekende Rotterdamse Après-Skihut en jaarlijks gaat optreden in een feestcafé op Gran Canaria. Samen met DJ StayFan en DJ Leksie tekent Patrick van Eijk voor de singles ‘Daar bij de waterkant’ en ‘Sex met die blonde’. De single ‘Zing met me mee’ brengt hij uit met DJ Leksie. Eerder dit jaar al verscheen van deze op 22 juli 1987 geboren zanger ‘Hou me vast’ op single en nu geeft hij hieraan gevolg met zijn gloednieuwe plaat ‘Lekker Leven!’.

Henri van Velzen, die zich sinds ‘Hou me vast’ zodanig inzet voor Patrick waardoor heel Nederland de kwaliteiten van Patrick te horen gaat krijgen, bedacht samen met Martin Sterken het nummer ‘Lekker Leven!’. Een uptempo, vrolijk, temperamentvol, bijzonder aanstekelijke en eigentijdse track waarop uitbundig gedanst kan worden. Een nummer ook dat aantoont dat de veelzijdige Patrick veel meer in huis heeft dan het feestwerk alleen. Want hoewel hij vaak getypeerd wordt als feestzanger heeft hij zich ondertussen ontwikkeld als een allround zanger die met veel repertoire uitstekend overweg kan. ‘Lekker Leven!’ van Patrick van Eijk, geproduceerd door Martin Sterken, verschijnt op het label Dutch Star Music Productions.