Oliver Smeyers brengt Margrietje weer tot leven

Na overleg met Gunther Neefs gaf deze laatste zijn zegen voor een remake van “Margrietje” door Oliver Smeyers. Uit respect voor Gunther’s vader (Louis Neefs, die er bij ons een hit mee scoorde in 1971) werd er afgesproken dat deze bewerking niet aan het publiek zou voorgesteld worden als zijnde ‘de toenmalige hit van….’.

 

Oliver wenst deze afspraak na te komen en er zullen op zijn website of social mediakanalen geen dergelijke verwijzingen gebeuren. Het is echter onvermijdelijk en begrijpelijk dat er in de media toch naar verwezen wordt.
Het mag trouwens duidelijk zijn dat deze bewerking van “Margrietje” de ongemakken van vergelijkingen en verwijzingen met gemak kan doorstaan. Oliver Smeyers heeft er zijn eigen ziel in gelegd en dat is duidelijk te horen. De arrangementen van Alain Van Zeveren samen met de gevoelige & zachte toets van Oliver, maken deze song tot een hedendaagse hit. “Margrietje” krijgt een nieuw radioleven…

Oliver Smeyers is 25 jaar jong en heeft autisme. Hij kan moeilijk communiceren. Er gebeurt echter een wonder wanneer deze jongeman op een podium of in de opnamestudio een microfoon tot zich neemt. Met zijn opvallend stemgeluid zingt hij toonvast, met veel gevoel en met een waarlijk perfecte Nederlandse uitspraak. Zijn songs hebben een welbepaalde Disney-achtige invloed en zijn stuk voor stuk hitgevoelig. Vergis u niet, Oliver Smeyers heeft alle ingrediënten van een rasechte artiest!