OG3NE is woest over uitspraken van BLØF

Waar heel Nederland een week geleden nog in volle harmonie OG3NE aanmoedigde op het Eurovisie Songfestival in Kiev, is het een week later stukken minder gezellig. Rick Vol, de vader van Lisa, Amy en Shelley, is namelijk woest op Paskal Jakobsen van BLØF vanwege een uitspraak in de krant. De zanger zei dat het nummer Lights and Shadows alleen naar het Songfestival is gestuurd omdat hun vader het liedje heeft geschreven.

 

En daar heeft papa OG3NE fel op gereageerd: ‘Mededogen en inlevingsvermogen heeft plaatsgemaakt voor zelfingenomenheid.’

Een tweede nummer
Paskal Jakobsen, de zanger van de Zeeuwse band BLØF, had zelf ook een liedje geschreven voor OG3NE, maar voor dat nummer is niet gekozen. ‘Op verzoek heb ik dit jaar een liedje voor OG3NE geschreven, samen met een Engelstalige singer-songwriter. Dat is uiteindelijk niet gekozen, hoewel ik het nog steeds veel beter vind dan het lied waarmee ze nu hebben meegedaan.’

De meiden van OG3NE hebben zelf ook gereageerd:

Je bedoelt de poging die unaniem niet door de eerste ronde van de selectiecommissie kwam? Helaas blijft ’t allemaal maar Bløf #auw https://t.co/h2WyLFHGDB
— OG3NE (@OG3NE)
22 mei 2017

Officieel statement
OG3NE heeft naast de reactie op Twitter ook een officieel statement naar buiten gebracht. ‘Hoe durf je te insinueren dat de keuze voor onze Eurovisie Songfestival inzending Lights and Shadows gebaseerd zou zijn op mogelijk winstbejag d.m.v. royaltyopbrengsten? Iedereen weet dat de ziekte van onze moeder en haar lijden de inspiratiebron van Lights and Shadows is. Dieper vanuit ons vaders hart kon dit liedje dus niet komen. Dit is wat wij voor onze moeder en de mensen die in een soortgelijke situatie verkeren wilden zingen.’

Bron; 538