Nieuwste Nederlandstalige album Het Beste Van Ed Citroen

Ed Citroen is inmiddels meer dan 25 jaar actief als tekstschrijver, songwriter, zanger en gitarist. Het nieuwste Nederlandstalige album Het Beste Van Ed Citroen bevat 16 van zijn meest persoonlijke liedjes die door de jaren heen door hem zijn geschreven. Singer-songwriter Ed Citroen schrijft autobiografisch over wat hem zoal passeert in het leven.

 

Zijn songteksten belichten onderwerpen over bijvoorbeeld zijn unieke landelijk gelegen woonboot in Voorschoten (De Velden), zijn jeugdjaren (Tijd Tijd), zijn Joodse familie geschiedenis (Monumenten), zijn muzikantenleven als poptroubadour op party’s (Dagen, nachten on the road) en inspirerende boswandelingen (Kaatje & Kees). De 16 tracks geven een mooi gevarieerd beeld van zijn skills als songwriter door de jaren heen.

Ed heeft de gave om catchy memorabele liedjes te schrijven die als oorwurmen werken. Sterke melodieën in combinatie met gevarieerde muziekstijlen waarmee hij componeert. Mede door zijn party-optredens raakte hij geïnspireerd om vooral veel vrolijke feelgood liedjes te schrijven, je hebt als songwriter en artiest op zo’n feest immers de taak om het publiek in feeststemming te brengen. Daarentegen staan op het album ook wat meer ingetogen liedjes van zijn hand als Zo voelt het goed, Onder de rook van Rotterdam en Waarheid. Een geheel muzikale track Song for Eileen draagt hij graag op aan zijn overleden Ierse moeder.

Ed Citroen is donderdag 4 mei 2017 uitgebreid in het EO programma ‘’Geloof en een hoop liefde’’ (NPO2) te zien. Ed praat in het programma met Mirjam Bouwman over luchtige onderwerpen zoals zijn feest optredens, het schrijven van liedjes op maat voor feestgangers, zijn woonboot in Voorschoten, maar ook diepere lagen over zijn geloof en bij het oorlogsmonument in Eethen (NB) van zijn grootvader die is omgekomen in Auschwitz.

De release- en digitale promotie van dit prachtige album worden verzorgd door Maurice Edelenbosch van Ultimatedisk