Nieuwe single Rudy Wagner is soundtrack voor Sintifestival Latcho Diewes

Het festival ‘Latcho Diewes’ betekent twee dagen vol muziek, dans, cultuur, entertainment en eten. Sinto Rudy Wagner schrijft het lied ‘Latcho Diewes’ voor het festival.

 

‘Latcho Diewes’ betekent in de taal van de Sinti: ‘Goedendag’. Deze begroeting vormt de basis voor dit festival, waarvan het doel is om mensen kennis te laten maken met de Sinti-cultuur. Het festival ‘Latcho Diewes’ betekent een middag vol muziek, dans, cultuur, entertainment en eten. Op 16 en 17 september vindt het festival plaats op het evenemententerrein aan de Otterweg in Beek en Donk.
Uiteraard kun je overal aan deelnemen, want samen muziek maken, samen dansen, samen eten, dat is wat de Sinti graag doen! Latcho Diewes!
Deze single is geschreven door Rudy Wagner zelf en geproduceerd door Kees Tel Productions.
Rudy zit al sinds zijn kinderjaren in de muziek. Voor zijn eerste communie kreeg hij een gitaar en samen met zijn broer Martien speelde hij liedjes van Elvis en jazzmuziek waarbij ze samen zongen.
In de loop der jaren is Rudy altijd blijven zingen en werd zijn repertoire steeds breder.
Hij zingt zowel in het Engels als Nederlandstalige nummers.
Tijdens deze optredens komt hij regelmatig diverse artiesten tegen, waaronder zijn neef Django Wagner. Django is niet alleen zijn neef maar ook een vriend, de mannen zijn samen opgegroeid en waren echte stapmaatjes.