MIKE MENDEL & ROSINA A TRIBUTE TO JACK JERSEY

Sommige mensen zeggen dat toeval niet bestaat maar toch kunnen ineens twee mensen door de passie en liefde voor muziek ineens “uit het niets” samenwerken. En als ze een topproduct hebben neergezet en dan aan elkaar vragen: “ hoe zijn we eigenlijk met elkaar in aanraking gekomen?” Dit overkwam Rosina en Mike Mendel.
De carrière van Rosina (Louwaars) begon in de jaren 70 waar ze in het t.v. programma “Haal het doek maar op” de pers, publieksprijs en de juryprijs won en voor haar het balletje ging rollen. Tijdens haar deelname aan de Conamus liedjesbeurs kwam ze in contact met Peter Koelewijn die graag haar eerste plaat wilden schrijven en produceren “Welcome home”. Tijdens haar deelname aan het Oostende Songfestival leert ze de bandleden van de Sommerset kennen en al snel wordt ze van deze band de leadzangeres wat resulteerde in hits als “Almost Persuaded” en “Another lonely night”. Nummers die nu nog bijna dagelijks voorbij komen bij diverse radiostations. Met Sommerset toerde ze o.a. ook door Amerika. Op uitnodiging trad Sommerset op in the famous The grand Ole Opry in Nashville en New York.
In 1978 verlaat Rosina de band om zich meer te kunnen ontwikkelen en komt Eddy Ouwens tegen en even gedreven als hij is vraagt hij of Rosina samen met twee leden van de “close harmony” groep als het trio Harmony wil deelnemen aan het Songfestival. Na de voorrondes in het Congresgebouw van Den Haag, wat resulteerde in een overwinning met het lied “T is OK”, eindigt Harmony op een 12e plaats van het Eurovisie songfestival in het Palais des Congres van Parijs. De groep treed zowel in het binnenland als buitenland veel op. Daarna zong Rosina in de groep Champagne die een paar singles uitbracht die over de Nederlandse grens wel aardig scoorde. De groep viel na een paar jaar uit elkaar omdat Rosina In het buitenland ging wonen.

Mike Mendel Houd zich al jaren bezig met het schrijven van liedjes en produceren van artiesten in zijn eigen studio. Vroeger woonachtig in Roosendaal kwam hij al op jonge leeftijd in contact met Jack Jersey die in de jaren 70 en 80 hit na hit scoorde met nummers als o.a. Papa was a poor man, Sri Lanka enz enz. Ook voor andere artiesten zoals Andre Moss en Nick Mackenzie. In 1990 trad Mike Mendel samen met Jack Jersey en een dames duo, 10 avonden op in het Olympisch stadion in Moskou. Door die 10 dagen continu met elkaar op te trekken is er een hechtere vriendschap ontstaan en werd de samenwerking alsmaar groter en Jack begon zijn nummers in de studio van Mike op te nemen en ook met andere artiesten die Jack in zijn “stal”had.
Begin jaren 90 begon Jack steeds meer last te krijgen van zijn vreselijk ziekte (slokdarm kanker) waardoor er dagen bij waren dat het zingen niet altijd wilde lukken. In die periode schreef Jack het prachtige Anak Ini (dari Cimahi) wat staat voor en klein kind uit Cimahi, het geboorte dorp van Jack.
In dit lied beschrijft Jack hoe het voor hem was toen hij in de jaren vijftig vertrok met zijn ouders, twee broers en zus naar Nederland. Alles achterlatend en naar een totaal andere cultuur. Het nummer heeft heel veel weemoed in zich en Mike heeft dat zo veel mogelijk trachten te uiten in de nieuwe productie. Een productie die volledig is gebaseerd op respect en bewondering voor Jack de Nijs. (Jack Jersey) een man die beschikte over zoveel talent en nog steeds 20 jaar na zijn dood een grote bron van inspiratie is voor Mike Mendel.