Marga Bult weet het zeker; finaleplaats voor O’G3NE op Songfestival.

Het moet vanavond heel raar lopen wil de Nederlandse inzending O’G3NE zich niet plaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Was getekend Marga Bult, aldus te lezen op de website van RTV OOST.  “Het optimisme is gebaseerd op de zang van die meiden. Zo sterk”, zegt de 60-jarige zangeres uit Denekamp die in 1987 zelf voor Nederland uitkwam op het Songfestival.

 

Vanavond is de halve finale, maar deze week heeft het trio al een aantal keer het nummer gezongen in Kiev waar het festival wordt gehouden. De zusjes traden op in de Euroclub, de generale repetitie zit erop en ook de vakjury is inmiddels getrakteerd op een optreden.

Lovende woorden

Bult is positief: “Het volledige plaatje klopt, het was verpletterend. In het perscentrum stond iedereen te applaudisseren. Ik denk dat zij heel ver gaan komen.” In de kranten en op verschillende websites gaat het deze week iedere dag over O’G3NE. Maar waarom zijn we de laatste jaren weer zo geïnteresseerd in het Songfestival? Bult: “Iedereen schrijft er nu over. We hebben inderdaad een enorme dip gehad. Maar Anouk ging en Anouk is een artiest waar iedereen veel respect voor heeft. Toen is alles omgegooid.”

Ilse DeLange

Twee jaar geleden kwam de Almelose Ilse DeLange samen met Waylon nog tot een tweede plek met ‘Calm after the Storm’. Nu is het de beurt aan de zusjes Vol om Nederland tot grote hoogte te stuwen.

Kan niet fout gaan…

Maar eerst die finale nog halen. Al moet dat volgens Bult geen enkel probleem zijn: “Als zij niet naar de finale gaan, dan klopt er iets helemaal niet. Dus ze staan erin.” Sterker nog, Bult durfde vanochtend in Goedemorgen Overijssel een weddenschap aan te gaan met presentator Bert van Losser. Als O’G3NE niet de finale weet te halen, zal Bult morgenochtend het programma presenteren. Van Losser beloofde in dat geval koffie te halen gedurende de hele show.