Jovink & The Voederbietels doet op Zwarte Cross 2017 allerlaatste show.

10 jaar geleden stopte Jovink & The Voederbietels met touren en speelde alleen nog maar op hun eigen Zwarte Cross festival. Vandaag maakt de band (en het festival) bekend ook daarmee te stoppen. Komende Zwarte Cross zal de laatste zijn waar Jovink & The Voederbietels live te aanschouwen is.

 

‘Alles wat we met Jovink deden kwam voort uit een bepaald soort bezieling voor creativiteit, originaliteit en overtuiging. We waren wild en gingen elk weekend op pad om te spelen, we maakten ieder jaar een album en bedachten voor elke show wel weer iets bijzonders waardoor geen enkel optreden hetzelfde was voor ons en het publiek. Jovink was een geoliede machine die beukte als een gek en die elke tent of zaal plat speelde. We hebben echt een ongelofelijk mooie tijd gehad en in 2007, na ons afscheidsconcert, het vele toeren en optreden achter ons gelaten. De jaren daarna hebben we elke jaar nog een paar keer opgetreden en een keer of vijf op onze eigen Zwarte Cross, maar dat zal na dit jaar niet meer het geval zijn. Het is mooi geweest’, aldus mede-oprichter Hendrik Jan Lovink.

Het allerlaatste optreden van Jovink & The Voederbietels gaat plaatsvinden op 14 juli op het Zwarte Cross festival. Hier vind je de rest van de line-up van Zwarte Cross 2017. 14 juli is de enige Zwarte Cross dag waar nog wat tickets voor beschikbaar zijn. De rest van het festival is uitverkocht.