Ron van Hoof’s nieuwe single Lieve Lieze slaat brug tussen Toen & Nu

Een kleine halve eeuw geleden alweer startte in het Brabante Putte de carrière van Ron van Hoof. De in 1958 geboren Ron legde in zijn jeugdjaren al de basis voor een loopbaan in de muziek. Hij was namelijk actief bij diverse bands en orkesten, alvorens hij in de jaren tachtig ook gaat bouwen aan zijn solocarrière.

Na het uitbrengen van diverse eigen singles, onder de naam Ricardo waaronder ‘Leun even tegen m’n schouder’, ‘De wereld van morgen’, en Bella-Maria had hij jarenlang zijn eigen band Ricardo en de Calypso’s.
Maar zoals het gezegde luidt; het bloed kruipt waar het niet gaan kan, het bleef kriebelen bij Ron en uiteindelijk is het zijn achternicht die hem stimuleert ook weer solo aan de slag te gaan. Zo verschenen vorig jaar van de Brabander de singles ‘Het leven met jou’ en ‘Vrouw van mijn leven’, en als het aan Ron ligt zal de release van een album zeker niet uitblijven. Voor zijn nieuwe single ‘Lieve Lieze’, geleverd in een leuke klassieke vinyllook trouwens, bezocht Ron de Wesco Studio waar Laurens van Wessel de plaat produceerde. Deze swingende en gezellige plaat welke een muzikale brug slaat tussen toen en nu, verschijnt uiteraard op het label van Rood-Hit-Blauw produkties.

De CD single ‘Lieve Lieze’ is nu verkrijgbaar en legaal te downloaden op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en Youtube te zien.