PETER BEENSE – NU WEET IK WAT LIEFDE IS

Volkszanger Peter Beense werd onlangs tijdens “Holland Zingt Hazes” op de bühne geflankeerd door.. rockzangeres Anouk!! Deze uiterst verrassende combinatie dook eind vorig jaar op verzoek van de zangeres een Amsterdamse kroeg in. Tot groot enthousiasme van het aanwezige volk, brachten Anouk en Peter daar de Hazes-klassieker ‘Een Beetje Verliefd’.

 

Dit in aanloop naar hun succesvolle optredens bij “Holland Zingt Hazes”, kort geleden in het Ziggo Dome. Al meer dan 30 jaar is Peter Beense dé vertolker van het Hollandse feest- en levensliedgenre en dit doet hij met die zo kenmerkende en vertrouwde volkse Amsterdamse inslag. Recente singles als ‘365 Dagen Feest’, ‘Ik Hou Van Jou’, ‘Ik Voel Me Heerlijk’ en ‘Voor Geen Goud’ zetten kroegen, feestzalen en pleinen compleet op z’n kop.

Zijn nieuwe single ‘Nu Weet Ik Wat Liefde Is’ kan moeiteloos aan dat rijtje worden toegevoegd. Frank Verkooyen en Femke Reuvers schreven de tekst van deze track. Peter had aangegeven dat hij in de lijn van ‘Wat Ik Je Zeggen Wil’ een typische Amsterdamse uptempo plaat met een lekkere disco feel wilde uitbrengen. Hierop is Frank Verkooyen aan de slag gegaan met een melodie en arrangementen met als klinkend resultaat ‘Nu Weet Ik Wat Liefde Is’. Peter werkt ondertussen toe naar de release van 2CD-box later dit jaar met hierop al zijn hits maar ook veel nieuwe nummers.