Niels van The Voice Kids 2017 brengt eerste single uit

Afgelopen vrijdag eindigende voor de 12-jarige Niels Sievers uit Sittard zijn avontuur bij The Voice Kids. Nadat de coaches in de blind auditions voor hem op de knieën gingen, mocht hij afgelopen vrijdag deelnemen aan de Battles. Hoewel Ali B en Marco Borsato anders adviseerden, koos coach Ilse helaas voor een ander talent. “Wat was het gaaf! Jammer genoeg niet door, maar een super vet avontuur dat ik nooit zal vergeten,” aldus Niels.

 

Dat Niels niet lang bij de pakken neer gaat zitten is duidelijk, want vandaag presenteert hij al zijn eerste single! Al sinds zijn 7de jaar volgt Niels gitaarlessen en sinds zijn 8ste jaar zanglessen. Samen met zijn gitaardocent Sjors Dahmen en zijn zangcoach Diana Olierook besloot hij direct na zijn Voice Kids avontuur een eigen nummer te schrijven. Gezien het feit dat Niels bekend staat om zijn Nederpop repertoire (dat hij normaal gesproken covert van artiesten zoals Nielson, Marco Borsato, Guus Meeuwis e.d.) koos hij uiteraard voor een heerlijk Nederlandstalig pop-rock nummer met veel ruimte voor zijn gitaarspel. De single “Jij hoort bij mij” werd opgenomen en uitgebracht bij Hometown Studio Records.

Ook voor zijn deelname aan het RTL-4 programma was Niels al geen onbekende meer. Al sinds zijn 7de jaar treed hij met regelmaat op in de regio en wist het in 2015 te schoppen tot het grote podium van 3FM Serious Request in Heerlen. Hij zamelde middels optredens 2370 in voor het goede doel en mocht dit eindbedrag tijdens de grote finale voor duizenden mensen bekend maken, uiteraard in combinatie met een optreden. Hij zong het liedje “Sexy als ik dans” van zijn grote voorbeeld Nielson. Wat Niels niet wist, is dat zijn idool halverwege het nummer het podium op zou komen om het nummer samen met hem af te maken! Een geweldige verrassing voor de kleine ster! Dat Niels nu zijn eerste eigen single uitbrengt, is een droom die werkelijkheid wordt. Ooit hoopt hij net zo groot te worden als zijn voorbeeld Nielson en hij is hard op weg! Zijn single “Jij hoort bij mij” is een heerlijk, luchtig nummer, dat goed in het gehoor ligt. Iedereen die Niels wil helpen om de
hitlijsten te bestormen, kan zijn single vanaf nu downloaden op vrijwel alle downloadportals (zoals iTunes) en streamen via onder meer Spotify.