De Nacht van Johnny Hoes XXL

Op zaterdag 26 augustus 2017 krijgt De ‘koning van de smartlap’ & ‘legende’, Johnny Hoes, opnieuw een eigen ‘De Nacht van Johnny Hoes XXL’, in navolging van de succesvolle editie in 2014. Iconen van het Nederlandse lied zullen met Guido’s Orchestra een feestelijk ode brengen in een mega festivaltent in Weert.

Johnny Hoes
De naam “Johnny Hoes” is een begrip in de wereld van de lichte Nederlandstalige muziek. Johnny was zanger, liedjesschrijver, talentscout, platenbaas en de zelfverklaarde ‘koning van het levenslied’. Hij was verantwoordelijk voor duizenden meezingers, levensliederen, smartlappen en carnavalskrakers. Johnny Hoes maakt behalve onder zijn eigen naam ook singles als De Twee Jantjes, Johnny & Caesarine, Johnny & Mary, Johnny Hoes & Ria Roda, en onder de schuilnamen Andy Field en de Meeuwen.

Zijn lied ‘Och, Was Ik Maar Bij Moeder Thuis Gebleven’ is met 450.000 exemplaren jarenlang de best verkochte Nederlandstalige single. Hoes scoort bijna 200 gouden en platina platen. Hij heeft in de jaren zestig en zeventig ook een populair KRO-radioprogramma en een eigen TV-show bij de VARA: Met Een Lach En Een Traan.

Hoes speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van het levensliedgenre. Zo lanceerde hij de carrière van de Zangeres Zonder Naam. Johnny is niet alleen de ontdekker van de Zangeres Zonder Naam en de Heikrekels, maar ook van Normaal, Doe Maar, the Classics en the Walkers, terwijl ook Armand, Frank Boeijen en Toontje Lager bij Telstar platen bij hem uitbrengen.

De Limburgse stad Weert wil hiermee één van haar meest prominente inwoners ooit eren. Hoes was van 1964 zijn dood in 2011 muzikaal actief in de stad, waar hij ongeveer twintig jaar lang ook woonde. Hij leeft voort in de duizenden liedjes, die in zijn Telstar Studio zijn opgenomen. Johnny zong tot op hoge leeftijd door. Zo nam hij op 92-jarige leeftijd nog een duet op met Stef Ekkel.

“De Nacht van Johnny Hoes; een niet te missen muzikaal spektakel waar je ‘De Koning van de Smartlap’ nog een keer mag beleven. Deze grote jubileumshow wordt geleidt door Willie Oosterhuis.

 

https://tickets.ticketpoint.nl/widgets/ticketpoint/addtickets?event=331137224971#/addtickets