Kleine jodeljongen viert 30-jarig jubileum

Op 11 april 1987 is de single ‘Kleine Jodeljongen’ door Manke Nelis uitgebracht. Nu, precies 30 jaar later, brengt de Amsterdamse zanger Gerry Holland de single opnieuw uit. ‘Ik wil hiermee Manke Nelis weer meer op de kaart zetten.’, aldus de vrolijke zanger.

 

Het is vandaag precies 30 jaar geleden dat Manke Nelis zijn Top-40 hit ‘Kleine Jodeljongen’ uitbracht. De single klinkt nog altijd op allerhande radiostations en in de kroegen. Natuurlijk ook in ‘The shorts of London’, het cafeetje waarin Manke Nelis tot aan zijn dood heeft gezongen. In dit café is ook Gerry Holland begonnen met zingen en in aanraking gekomen met de muziek van de Nelis. “Ik heb destijds in the shorts of London wel met hem gezongen.”, vertelt Gerry.

Na diverse eigen singles van Gerry Holland, wil hij Manke Nelis weer op de kaart zetten. Volgens de zanger mogen artiesten zoals Manke Nelis nooit worden vergeten en zeker zijn muziek niet. Daarom is besloten om Kleine Jodeljongen opnieuw uit te brengen, maar wel in een jasje van nu. Gerry: “Zijn muziek past goed bij me, maar het moest ietsjes meer van deze tijd worden”. Het was enerzijds wel spannend om dit nummer opnieuw uit te brengen, maar toen Gerry voor het eerst de muziekbanden hoorde, was hij direct verkocht. Vandaag, 30 jaar na dato, brengt hij ‘Kleine jodeljongen’ opnieuw uit en daarmee is er ook weer aandacht voor Manke Nelis.