Jan van Brusselband komt met een nieuwe single

Onlangs is de nieuwe single van de Jan van Brusselband verschenen. Vrijdag 8 april jl. werd de single in Loon op Zand gepresenteerd. De titel van het vrolijke, aanstekelijke liedje is “Schenk maar in”. Het nummer is opgenomen in de oude vertrouwde folkstijl waar deze band om vermaard is.


De Jan van Brusselband is een groep vrienden die al twintig jaar hun passie voor muziek deelt. De band brengt aanstekelijke folkmuziek en heeft door de jaren heen een geheel eigen stijl ontwikkeld. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en dat hoor je. De energieke klanken en hun enthousiasme maken dat je onmogelijk stil kan blijven staan. Vergeet dus al je zorgen en laat je meevoeren naar oude taveernes en herbergen. Vanavond ben je vrij en geniet je van muziek zoals het van oudsher bedoeld is.

Jan van Brusselband is een Brabantse folkband uit Tilburg. Bij het ontstaan in 1996 was de richting die de band op wilde al snel bepaald: sfeervol en aanstekelijk met teksten in de eigen taal.

Al na een jaar bracht Jan van Brusselband zijn eerste single uit, “Theezakje”. Meerdere singles en albums volgden, waaronder “Bruxelles Central” (2006) en “Los!” (2011) met daarop de hitsingle “Twee Emmertjes”. Door de energieke liveshows is Jan van Brusselband uitgegroeid tot een folkband van formaat. Het gebruik van tin-whistle en accordeon is kenmerkend voor het geluid van de band.

Van een optreden op de lerarenopleiding, waar de jongens destijds allemaal studeerden, is de band doorgestoten naar festivals, waaronder Oerol, Elastiek Muziek en Parkfeest Oosterhout. Het is duidelijk dat de Jan van Brusselband zich thuis voelt in grote mensenmassa’s van festivals en feesttenten, maar ook in de gezelligheid en intimiteit van het café.

En wie is Jan van Brussel? Eigenzinnig, zorgzaam en trouw. Dat typeert de inmiddels tachtigjarige pater familias en naamgever van de band. “Komen jullie snel weer langs voor een bakske koffie en een worstenbroodje?” Zijn gevleugelde uitspraak na ieder bezoek aan deze vrolijke Brabander. Bij Jan voel je je thuis. En het is precies dát gevoel dat je ervaart bij een optreden van zijn band, Jan van Brusselband.