Herman van Dooren zingt het lied van de reiziger.

Het Bargoens is de volkstaal die in de eerste helft van de twintigste eeuw werd gehanteerd door rondtrekkende handelaren (Reizigers), Marktkooplieden en Kermisklanten, ook werd het regelmatig gesproken in de echte volksbuurten van de steden. De taal wordt hedendaags nog altijd gebruikt door de reizigers.

 

Herman van Dooren die het Bargoens van huis uit met de paplepel ingegoten kreeg heeft voor deze ludieke single dan ook de tekst en muziek zelf geschreven. Een lied over Handel, Vrouwen, Geld, Feest en Plezier. De clip werd na 2 dagen al ruim 10.000 keer bekeken.
Het Muziek arrangement is gemaakt en ingespeeld door Ricardo Brinkman. Het Koorwerk is ingezongen door Jany van Dooren en Ricardo Brinkman. ‘Op zijn Bargoens’ is een Rood-Hit-Blauw Produktie.  De CD single ’Op zijn Bargoens’ is nu verkrijgbaar en legaal te downloaden op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en Youtube te zien.