Eugénie Monaco laat de zomer al beginnen met nieuwe single

Het is een beetje het verhaal van een droom die uitkomt. Als klein meisje was Eugénie altijd al aan het zingen in allerlei koren. Later is ze zelf koren gaan dirigeren. En tegenwoordig kan ze vol trots zeggen dat ze 3 koren heeft. Maar dat naast dirigeren wilde ze meer in de muziek en begon een aantal jaren geleden te zingen in een bandje. Maar ze wilde meer en verder en had als droom solo zangeres.

 

Die droom werd werkelijk toen ze per toeval in contact kwam met Stichting Mutaze

Via stichting Mutaze heeft Eugénie en haar koren in 2015 meegewerkt aan een kerstproductie van Lucy Malhheur ‘Country Yuletide’. En ook via Mutaze ben ik in contact gekomen met Kevin Village (Kees van Vredegem). Hij had in zijn enorme arsenaal aan liedjes de ‘Summersong’ liggen. Frans van Aken van Mutaze heeft de arrangementen gemaakt en in zijn studio het lied opgegenomen. De vocalen werden bedacht en opgenomen door Mutaze co-producer Eddie Conard.

Frans heeft de stoute schoenen aangetrokken en Franklin Schieman (saxofonist Blof) gevraagd om mee te spelen. En hij zei zowaar JA. Via heel veel wegen is uiteindelijk de Summersong tot stand gekomen. En geworden tot het vrolijke en meeslepende deuntje wat het nu is.  ‘’Summersong” is beschikbaar als download op ITunes, 538Downloads.nl, SBS6 Downloads en alle andere bekende download- en streamingplatforms.