Emotionele nieuwe single van Michael Nobbe hakt er goed in

Na zijn debuutsingle in maart 2016 ‘Sterker dan Voorheen’ volgde al snel ‘Weer Vrijgezel’ en de ‘Nieuwe Dag’ komt Michael Nobbe nu met het serieuze werk. Een nummer dat eigenlijk bedoeld was voor op het album komt nu ‘Mama’ uit als vierde single. Het verhaal hierachter is dat zijn vriendin Ellen haar moeder al is kwijtgeraakt toen ze pas acht jaar oud was.

 

‘De tekst van ‘Mama’ heb ik een jaar of 20 geleden al geschreven op de melodielijn van ‘Forever Love’ waarmee Gerry Barlow een enorme hit in handen had. De emotionele tekst had zo’n impact op mijn vriendin die eigenlijk vond dat het nummer gewoon op single uitgebracht moest worden om het te delen zelfgelijkende mensen. We hebben toen een mooie band laten maken bij Hans Rusche. Daar zit een hele mooie melancholie in. Zij kan hem ook niet luisteren zonder emotioneel te worden’, aldus Michael.

Op Facebook werd de pagina ‘Mama, ik mis je’ aangemaakt. Michael laat weten dat binnen afzienbare tijd een groot aantal mensen deze pagina gingen liken. ‘Vervolgens hebben we een oproep geplaatst waarin we aangaven op zoek te zijn naar lotgenoten die eventueel mee zouden willen werken aan de clip. Ondanks dat dat een zware en moeilijke taak was kregen we bijna 50 aanmeldingen. Uiteindelijk spelen 17 personen mee die hun moeder al hebben verloren. Samen met cameraman Karl Kaspers is hun reactie gefilmd op het moment dat ze voor het eerst het nummer ‘Mama’ te horen kregen. Hiermee laten we de pure reactie en emotie zien met daarnaast de impact van de mooie ballad over een moeder die er niet meer is en dat je vooral ff die schouder en arm mist. Het verdriet wordt misschien wel minder met de jaren, maar het gemis blijft en wordt alleen maar groter’.

Facebook: https://www.facebook.com/Mama-ik-mis-je-765822733552258/?fref=ts

Website: https://www.michaelnobbe.nl/