Wannebiezz Marathon Weekend.

Afgelopen weekend bruiste Vlaardingen weer eens zoals het altijd wel zou willen bruisen. Op vrijdag namen de Wannebiezz hun intrek in de Stadsgehoorzaal om er ’s zondags pas weer de deur achter zich dicht te trekken. Volgens de kalender was dit het laatste winterweekend en daarom werd er alvast een voorschot genomen op de lente.

 

Het was tijd om die sombere wintermaanden achter ons te laten en het voorjaar te vieren met een tropische versie van het theaterfeest “Ol de wee”. En wát voor een feest. Bij binnenkomst kregen de bezoekers een bloemenslinger omgehangen en de nieuwe Wannebiezz Glossip aangereikt. In de foyers was het geluid van krekels en rollende golven te horen en in combinatie met bananenbomen, parasols en strandstoelen kwamen de bezoekers meteen in de juiste sfeer. Bij het betreden van de zaal waande men zich helemaal op een tropische vakantiebestemming; reusachtige palmen, papegaaien, zwevende meeuwen, kokosnoten en een bamboebar. De strandwacht deed niet onder voor Baywatch-ster David Hasselhoff, zeker niet als hij in slow motion rende.

Het programma van de Wannebiezz was lekker gevarieerd; Hollandse klassiekers waren in een tropisch jasje gestoken en werden afgewisseld met eigen materiaal. Tijdens een akoestisch blokje, of zoals ze zelf zeggen “In de blote kont”, lieten de drie zingende entertainers horen dat zij ook uitstekend uit de voeten kunnen in een intiemere setting. Begeleid door gitaar, contrabas en cajón deden ze vertolkingen van verrassende liedjes die massaal werden meegezongen. Akoestisch is nog beter te horen dat driestemmigheid hun tweede natuur is. Tevens zongen de heren nieuwe liedjes van hun kersverse verzamelalbum “De Rest van de Best”, een meer dan waardig opvolger van “ De Best of (tot nu toe dan)”. Dit nieuwe album werd tijdens de show officieel gepresenteerd en op ludieke wijze werd het eerste exemplaar overhandigd aan de Rotterdamse entertainer-presentator Dave van der Wal. Als muzikale gasten ontvingen de Wannebiezz Lobo en Helemaal Hollands die respectievelijk de ‘halftime show’ en de ‘afterparty’ voor hun rekening namen. Blijkbaar zijn de Wannebiezz in staat om niet alleen een brede doelgroep aan te spreken, maar ook om ze samen te brengen. Jong en oud en werkelijk elke laag van de bevolking kwam getooid met zonnebril en zomerse outfit een avondje ongeremd feest vieren. Kortom van het begin (19:30) tot het eind (1:00) was “Ol de wee” één groot tropisch feest.

De zaterdagmiddag hadden de Wannebiezz gereserveerd voor het Zonneschijn Festijn. Samen met Helemaal Hollands en Marco de Hollander ontvingen de Wannebiezz bezoekers uit de regio met een verstandelijke of licht lichamelijke beperking voor een waar meezingspektakel. Mede dankzij sponsoren, instanties en enthousiaste vrijwilligers was het mogelijk om dit programma gratis toegankelijk te maken en werd het een feest voor iedereen.

De zondag was nog zo’n hoogtepunt voor de Wannebiezz. Tijdens de Jumbo Seniorenshow ontvingen zij een paar honderd bezoekers van boven-middelbare leeftijd voor een ouderwets gezellige middag. De gastoptredens van “Mr. Blue Diamond” Riem de Wolff (73) en Jacques Herb (70) lieten oude tijden herleven en ook hun liedjes werden luidkeels meegezongen. Stuk voor stuk waren heel verschillende feesten, maar allemaal even waardevol en onvergetelijk.

In het weekend waarin de musicalversie van de ‘Rotterdamse’ film de Marathon haar première beleefde hadden de Wannebiezz hun eigen jaarlijkse marathon. Ook dit keer hebben ze glansrijk de eindstreep gehaald en zijn (in gedachten) al begonnen aan de voorbereidingen voor “Ol de wee 2018”.

 

“Foto: Ton Delfos”