Medicatie geeft BENNIE JOLINK meer lucht

Nadat hij aankondigde dat hij nooit meer live zal optreden omdat zijn fysieke toestand dat niet meer toelaat, krabbelt BENNIE JOLINK intussen weer voorzichtig op. De voorman van de inmiddels gestopte rockband Normaal blijkt vooral baat te hebben bij een experimenteel middel.

 

Zodanig zelfs dat hij deze week op het vliegtuig naar Jamaica stapte om van een welverdiende vakantie te genieten. Intussen kondigt hij nu echter wel aan dat 2017 een geheel muziekloos jaar voor hem wordt. Jolink ondervindt al zijn hele leven last van aangeboren astma. Als kind lag hij hele dagen ziek thuis en hij vertoefde ooit al eens in een ‘koloniehuis’ om aan te sterken. Al zei hij ook over die periode: ,,De astma was achteraf toch nog ergens goed voor. Die ziekte heeft me gevormd tot de persoon die ik ben. Vooral mijn karakter.”

Maar liefst veertig jaar lang wist Jolink het vol te houden met Normaal. En net toen hij met høkpensioen dacht te kunnen, stak de astma heviger dan ooit de kop op. Zodanig zelfs dat Jolink besloot ook niet meer op de planken te gaan staan met zijn hobbybandje De Pensionado’s.

Maar het fonkelnieuwe medicijn brengt vooralsnog verlichting, zo laat hij nu weten. ,,Ik heb op de vrijdag voor Kerst mijn eerste injectie van dit nieuwe geneesmiddel gekregen. Dat moet exact om de vier weken gebeuren. Het ziet er naar uit dat het helpt.”

Bron Telegraaf
Lees in de telegraaf van vandaag het hele verhaal van BENNIE JOLINK, dat geschreven is door Jan Colijn.