MATTHIJS KONING – HONDERDDUIZEND WOORDEN

Vorig jaar verraste de talentvolle Brabantse zanger Matthijs Koning met twee singles in een voor hem vernieuwende muziekstijl. ‘Deze Avond 2.0’ werd uitgebracht in een attractief en swingende reggaeton-sfeer terwijl de opvolger, het energieke radiovriendelijke popnummer ‘Ik wil je kussen’, uitstekend is opgepakt en zelfs prima scoorde in menig hitlijst in ons land.

 

Kortom Matthijs Koning heeft volop vertrouwen getankt voor het vervolg van zijn carrière nadat hij de stap zette naar The Boom! Music studio van Frank Verkooyen.

De 25-jarige leraar uit Oosterhout heeft zijn draai dan ook helemaal gevonden met als resultaat een nieuwe plaat die er wederom niet om liegt. ‘Honderdduizend woorden’ mag dan weliswaar een cover zijn, Marco Marlé nam immers met dit liedje in 1998 deel aan het Nationale Songfestival, maar aan deze nieuwe versie, is een totaal andere muzikale draai gegeven. Koen Koning, de broer van Mathijs, bewerkte de tekst terwijl producer Frank Verkooyen er in zijn studio een fris. modern en wervelend ‘good mood’ reggeaton-nummer van maakte met verrassende effecten en een fraaie accordeon-partij. Kortom een uitstekende opvolger van ‘Ik wil je kussen’ dat verschijnt via Nationale Artiesten Parade.