‘It Takes 2’ kandidaten bekend.

In het Tv-programma It Takes 2 zingen bekende Nederlanders de sterren van de hemel. Deelnemers voor dit jaar zijn Ruben Nicolai, Hans Klok, Bibi Breijman, Gijs Staverman, Buddy Vedder, Tooske Ragas, Holly Brood,  Hanna Verboom en rapper Keizer. Zij worden gekoppeld aan Trijntje Oosterhuis, Waylon en Glennis Grace die de niet-zangers zullen gaan coachen.

 

Alle optredens worden beoordeeld door de vakjury die dit jaar bestaat uit Angela Groothuizen, Gerard Ekdom en Nielson. Gordon en Jamai gaan de zangshow presenteren.

In de eerste aflevering zingen de BN’ers solo. Backstage luisteren Trijntje, Waylon en Glennis mee. Zij kunnen echter hun optredens alleen horen, maar niet zien. Uiteindelijk kiezen ze elk op basis van de stem drie duetpartners uit, met wie ze de zangcompetitie aangaan.

Vanaf de tweede aflevering begint de muzikale afvalrace. De vakjury Angela, Gerard en Nielson beoordelen dan de optredens met een cijfer. De hoogste score gaat gelijk door, de lagere scores komen in de gevarenzone die week en daarover zal de publiekjury een beslissing gaan nemen. Voor één van hen is dan de zangdroom voorbij.

Winnaar 2016 ; Jan Versteegh (ruim 1,8 miljoen kijkers stemden af op deze finale)