HANDEN INEEN VOOR HET OFFICIËLE NATHALZEN-LIED

Het is nog maar een preview, maar wel één die tot nu toe meer dan 65 duizend keer werd bekeken en honderden reacties op social media losmaakte. Daarmee heeft de samenwerking tussen Mooi Wark, Poar Neem’n en Wat Een Sound op voorhand al een hit opgeleverd. De single ‘Probleem’n…?’ komt officieel a.s vrijdag (10 maart) uit.
William Bossong van Mooi Wark: “Het nummer gaat over een geheime zender dus alle clichés komen aan bod. De Zender Obama (Wat Een Sound) komt ook voorbij, een grote internethit onder de jeugd, dus we zijn blij dat hij tijd kon vrijmaken. Het couplet is een feest der herkenning, want hier doet de populaire uitspraak ‘Probleem’n….Poar neem’n’ zijn intrede.”
De populaire platformen Poar Neem’n en Wat Een Sound bevlekken beide het internet met humoristische teksten en typetjes. Daarin gingen ze her en der al vaker de samenwerking aan, maar een officieel lied ontbrak tot nu toe nog. De kracht van het internet bleek maar weer eens toen De Zender Obama (Wat Een Sound) en Poar neem’n (Wim) live een uitzending presenteerden via Facebook. Op de vraag met wie ze een lied zouden moeten opnemen, schoof het publiek massaal Mooi Wark naar voren als de perfecte partner.
Het resulteerde in een roodgloeiende telefoon van bassist William Bossong. Via de moderne telex kwamen diverse berichten bij hem binnen die hem wezen op de oproep. Na een telefoontje, een paar leuke gesprekken over en weer, een viltje vol ideeën en een stuk of wat demo’s rechtstreeks opgenomen in het oefenhok, zaten de mannen al snel in de studio. Ook in het opnamewalhalla van vaste Mooi Wark-producer Dick Kemper was de prettige samenwerking weer een feit. Binnen twee dagen stonden zowel de hit als de clip erop.
Aanstaande vrijdag 10 maart, wordt de single Probleem’n…? gelanceerd. Dat gebeurt uiteraard live en, zoals het een goede piraat betaamt, clandestien (via Facebook).