Gerrit Schneider – Spannend

Gerrit Schneider is op 11 juli 1999 geboren te Den Haag en groeit op in een liefdevol gezin samen met zijn 7 jaar oudere zus. Op jonge leeftijd ontwikkelt Gerrit een grote liefde voor muziek en op zijn 9e verjaardag krijgt hij een keyboard cadeau waarop hij meteen begint te spelen. Zijn omgeving merkt meteen dat hij erg muzikaal is, want zonder ook maar één noot te kunnen lezen en door alleen te kijken op YouTube, speelt hij al snel menig nummer uit zijn hoofd.

 

Een aantal jaren later krijgt hij steeds meer interesse om ook te gaan zingen. In de zomer van 2016 pakt Gerrit voor het eerst spontaan de microfoon en als hij begint te zingen laat hij iedereen versteld staan. Door alle positieve reacties besluit Gerrit om zijn stem verder te gaan ontwikkelen en gaat op zangles.

Met hulp van vrienden wordt hij gevraagd om in het Haagse Café Rustenburg te komen zingen. Hij vindt dit geweldig, maar ook heel spannend. Het optreden blijkt een groot succes en Gerrit weet het nu zeker, dit is wat hij wil, hier is hij voor geboren, zingen en de mensen vermaken!

Vanaf dat moment gaat het heel snel en wordt hij door diverse cafés gevraagd om op te treden en zichzelf te promoten. Ook wordt hij gevraagd voor “De Artiesten Parade” die zijn performance meteen op YouTube zet.

Gerrit heeft zich tevens opgegeven voor de talentenjacht in Jantjes Verjaardag in Amsterdam, waar hij op dit moment zelfs in de finale staat. Een droom komt voor hem uit als hij zelfs samen mag zingen met zijn idool Tino Martin.

In 2017 gaat Gerrit een samenwerking aan met de studio van La Haye Sound Productions, die meteen een knallend nummer voor hem produceren. De vrolijke, zomerse debuutsingle “Spannend” is gecomponeerd door Peter van Kesteren en de tekst is geschreven door Chris Cohen. De single die een breed publiek zal aanspreken, wordt uiteraard begeleid door een videoclip die binnenkort te bewonderen is op YouTube en TV Oranje.

Gerrit Schneider hoopt met dit nummer het publiek te raken en te vermaken. Zijn droom is dan ook om in de toekomst nog meer singles uit te brengen en een carrière in de muziek op te bouwen.

De single wordt uitgebracht door het label TipTopNL en de digitale promotie wordt verzorgd door Maurice Edelenbosch van UltimateDisk.nl.