Gaatze Bosma brengt eerbetoon aan Chuck Berry uit

Gaatze Bosma heeft, na het overlijden van Chuck Berry, zaterdag 18 maart jl. besloten om een nummer van hem op te nemen. Gaatze, wiens hart bij de rock-‘n-roll ligt, doet dat volledig op zijn eigen wijze: een versie in het Nederlands en een versie in het Fries. Het nummer “Come on” werd vertaald en opnieuw ingespeeld. De titel in zowel Nederlands als Fries is “Kom op”.

 

Gaatze Bosma is een muzikale alleskunner. In eerste instantie maakte het Nederlandse publiek kennis met Gaatze in het SBS6-programma “Bloed, zweet en tranen”. In deze show zong hij het nummer “Het dondert en het bliksemt”.

In 2016 verscheen van hem de rock-‘n-rollachtige single: “De laatste”, gevolgd door de “Earste trein nei Starum”. In het najaar verscheen de ballad “De Mooiste” en daarna volgde de kerstsingle: “Bysûnder krystfeest” (Bizar kerstfeest).

Hier is dan “Kom op”, het eerbetoon aan Chuck Berry. Op vrijdagmiddag 24 maart mocht Gaatze het nummer al live brengen in het programma Noardewyn van Omrop Fryslân.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Qls3BEcdLlA