Daniël Lohues-dag bij Radio Oost in Maart Dialectmaand

Het is Maart Dialectmaand en daarom is het bij Radio Oost dinsdag ‘Daniël Lohues-dag’. De zanger en muzikant schuift die ochtend tussen elf en twaalf uur aan bij presentator Bert van Losser in het Radio Oost-programma Goeiemorgen Overijssel en er zijn diverse acties.

 

Radio Oost komt op Daniël Lohues-dag elk uur met een nummer van Lohues en luisteraars kunnen hun favoriete Daniël Lohues-liedje aanvragen via de Facebookpagina van Radio Oost.

Bovendien zijn mooie prijzen te winnen in een quiz. Er worden vijf gesigneerde exemplaren van zijn nieuwste CD ‘Moi’ weggegeven en ook maak je kans op twee vrijkaarten voor zijn theatervoorstelling in het Hoftheater in Raalte op 29 maart en twee vrijkaarten voor de voorstelling in de Voorveghter in Hardenberg op 14 juni.

Nog meer dialect
Ter gelegenheid van Maart Dialectmaand hoor je in de programma’s van Radio Oost de hele maand geregeld streektaalmuziek.

Maar ook na maart hoor je dialectmuziek bij Radio Oost. Elke werkdag tussen 19.00 en 20.00 uur draait Radio Oost de mooiste muziek uit het Nedersaksisch taalgebied in het radioprogramma Alles Plat. Dat wordt gelijktijdig uitgezonden op de vier noordoostelijke regionale omroepen, RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost en Omroep Gelderland.

Bron / foto RTV OOST