Buma Awards

De Buma Awards, de belangrijkste prijzen van de Nederlandse muziekindustrie, zijn gisteren uitgereikt. Tijdens de Buma Awards werden de succesvolste componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers van het afgelopen jaar onderscheiden met deze prestigieuze prijzen.  

De vierde editie van het Buma Awards Gala begon met een Buma Award Internationaal voor dj Afrojack en componist Giorgio Tuinfort. Het duo won de prijs voor het nummer This One’s for You. Dit is een prijs voor het nummer van Nederlandse bodem dat het afgelopen jaar het meest is gedraaid, gestreamd en verkocht in het buitenland. Het nummer In the Name of Love van Martin Garrix eindigde op de tweede plek.
De Gouden Harp, een oeuvreprijs voor personen die bijzonder veel hebben betekend voor de Nederlandse muziek ging naar radio- en tv-presentator Frits Spits
Hans van Hemert ; de Buma Lifetime Achievement Award.
De Lennaert Nijgh Prijs ( beste tekstdichter) ging naar Peter Slager, bassist, componist en tekstschrijver van Bløf. ”
Het meest gedraaide, gestreamde en gekochte nummer in Nederland was afgelopen jaar van zanger Matt Simons en kreeg de Buma Award Nationaal.
De Buma Classical Award was voor componist en dirigent Johan de Meij.