Broederliefde zegt alle Bevrijdingsfestivals af

De hiphopgroep Broederliefde heeft alle Bevrijdingsfestivals afgezegd. Dat maakte rapper Sjaf vandaag bekend bij 538. Het was al langer de vraag of de optredens van Broederliefde door zouden gaan. De groep kwam in opspraak nadat eerder deze maand een video opdook waarin rapper Emms antisemitische teksten scandeert. Het filmpje werd een jaar geleden opgenomen, nadat Feyenoord de bekerfinale won.
Controversieel

De uitspraken waren extra controversieel, omdat Broederliefde als Ambassadeur van de Vrijheid zou optreden op enkele Bevrijdingsfestivals, waaronder die van Zwolle.

Rapper Emms zei spijt te hebben van zijn uitlatingen en bood publiekelijk zijn excuses aan. Hun optredens konden door blijven gaan, maar ze konden niet langer Ambassadeur van de Vrijheid zijn, zo besloot het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Zelf teruggetrokken

Nu heeft de groep dus zelf besloten zich terug te trekken. Wie de band vervangt is nog onduidelijk.