Vader Abraham maakt carnavalshit van ‘Hallelujah’.

In 2016 verraste Vader Abraham vriend en vijand met zijn carnavalshit Wittewattetis Gewittetnie ! En ook al was de titel oer-brabants, dat bleek geen enkele belemmering om echt overal uit volle borst mee te zingen ! Ook dit jaar komt hij met een heel verrassend liedje !
Afgelopen november overleed Leonard Cohen op 82-jarige leeftijd. Hij schreef in de jaren 80 het lied Hallelujah dat in eerste instantie alleen maar een albumtrack was. Later is het vele malen gecovered en uitgegroeid tot een traditional.De melodie van dit wereldberoemde stuk is door Pierre van een nieuwe tekst voorzien. Deze versie toont maar weer eens aan dat Pierre nog altijd die ongelooflijke warmte op zijn stem heeft. Door het hele verrassende arrangement is dit een rustpunt in het feestgedruis en tegelijk heeft dit nummer wel degelijk wat subtiele muzikale accenten voor dit feestseizoen. “De blaaskapel speelt nog eenmaal Hallelujah… en dat is goed zo”, aldus de tekst. Subliem dit !
Ook in 2017 zal Vader Abraham weer volop met carnaval te horen zijn.