Een single die klinkt als een road-movietrack

Davide La Cara brengt op 1 februari a.s. – in samenwerking met producer Mark van Tijn en tekstschrijfster Kirsten Schneider – de Nederlandstalige single Thuis uit. Het nummer dat speciaal voor Davide door Mark en Kirsten werd geschreven is opgenomen bij Soundwise, de studio van Jochem Fluitsma & Eric van Tijn en wordt later die maand ondersteund met een videoclip, geproduceerd door Marc Verburg.
Thuis: een reis met het hart als kompas
Thuis is een Nederlandstalig, up-tempo popnummer en werd speciaal voor Davide La Cara geschreven. De sfeer van deze door Mark van Tijn geproduceerde sound met een tekst van Kirsten Schneider (Het houdt niet op, niet vanzelf) laat zich het best omschrijven als een road-movietrack en beschrijft een roerige reis over landsgrenzen met het hart als kompas. Een hart dat je daar brengt waar je thuis is.

Davide zelf leverde de autobiografische input aan voor deze song. Hij verliet ruim 20 jaar geleden zijn vaderland Italië, op zoek naar nieuwe wegen die hem uiteindelijk naar Nederland leidden. Hier voelt hij zich (niet in de laatste plaats geïnspireerd door Marco Borsato) inmiddels meer dan ooit thuis.

Voor de enkeling die Davide nog niet kent

Davide La Cara werd geboren in Desio, Noord-Italië, en woont sinds 1996 in Nederland. In 2008 verwierf hij de Nederlandse nationaliteit. Naast zijn zangwerkzaamheden als solist, frontzanger in diverse bands en verschillende gelegenheidsformaties, nam Davide In 2005 deel aan Idols 3 waar hij de 16e plaats behaalde.

Davide produceerde eerder enkele eigen theatershows, de cd Anime en in 2015 – eveneens met Fluitsma en Van Tijn – de Italiaanstalige single Ave Maria. In 2016 werkte Davide eerder al samen met Mark van Tijn en Kirsten Schneider bij de release van zijn single Nieuw Begin.