Pleun wint The Voice of Holland

Pleun Bierbooms is de winnares van The Voice of Holland. De 18-jarige zangeres uit Lieshout sleept naast deze titel een platencontract binnen. De communicatiestudente werd dit seizoen gecoacht door zanger Waylon. De Brabantse laat met de winst concurrenten Isabel Provoost (tweede), Vinchenzo Tahapary (derde) en Thijs Pot (vierde) achter zich.

 

Ook werd vanavond bekend dat kandidaat Dwight Dissels, die eerder de show moest verlaten, de rol van Jezus gaat vertolken in het muziekspektakel The Passion.
Tieners

Deze editie deden opvallend jonge kandidaten mee. Winnares Pleun nam het in de finale op tegen Vinchenzo (17), Isabel (17) en Thijs (18). Vinchenzo en Isabel deden al eerder mee met The Voice Kids. Het concept van The Voice of Holland werd bedacht door John de Mol en Roel van Velzen. De talentenjacht met draaiende stoelen trekt wekelijks miljoenen kijkers.

Vandaag werd bekend dat coach Guus Meeuwis na één seizoen stopt met jureren. Het is nog niet bekend wie zijn stoel overneemt.

 

Bron / telst ANP