Nieuwe cd van Zangeres Wilma Fieten

Eind deze week komt de nieuwe Cd uit van zangeres Wilma Fieten uit Zuidwolde. De cd is opgenomen in samenwerking met René Karst. De cd : mijn hart denkt nog altijd aan jou is haar vierde cd en daarnaast maakte Wilma Fieten-Van Dijk nog de twee albums Silhouet en Helemaal mijzelf . Wilma die vanaf haar zestiende al in diverse bands zong werd omdat de combinatie van haar eigen bedrijf dit niet meer toe liet later solo zangeres.

 

Wilma Fieten-van Dijk is geboren op 17 april 1962 in Ruinerwold. Wilma is directeur van Beautyfarm en bungalowpark “het Nolderwoud” in Zuidwolde.

Het hele leven van Wilma heeft al uit zingen bestaan. Ze kon als het ware nog eerder zingen dan praten.
Rond haar zestiende begon Wilma in bandjes te zingen. Haar eerste band werd opgestart door Bert Koster (nu muziekleraar op diverse scholen en op de muziekschool in Hoogeveen) en zij werd hierin zangeres. Samen met een drummer en gitarist vormden ze de band Wilma en de Reestdalboys en speelden veelal op bruiloften en partijen.

Na drie jaar besloot Wilma voor een wat breder repertoire te kiezen en ze ging zingen in diverse top 40 bands. Op een gegeven moment kreeg ze het te druk met haar eigen bedrijven en besloot ze hier mee te stoppen.

Maar…..het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 1997 besloot ze een album op te nemen. Dit album genaamd Silhouet bestaat uit 10 nummers Het album werd een succes en de verkoop liep boven verwachting. Met als gevolg dat er aanvragen binnen kwamen om op te treden. Zo begon haar solo carrière .
Enkele jaren later volgde het tweede album genaamd “Helemaal mijzelf”.

Hierop staat ook het “de Woldenlied” een lied door Wilma zelf geschreven .
Met dit nummer won ze de opdracht van de gemeente de Wolden: wie schrijft het beste lied over de Wolden.

Wilma besloot het nummer op te nemen met een kinderkoor en samen met de gemeente werd het koor samengesteld. Van elke basisschool uit de Wolden (groep 7 & 8) werden door de leerkrachten twee kinderen uitgeloot die mee mochten doen. Het werd een leuk koor en tijdens de opening van het nieuwe gemeentehuis konden ze voor het eerst laten horen wat ze in “hun mars” hadden.
Wilma wordt veel gedraaid op Radio Drenthe en andere lokale omroepen.

Ze treedt landelijk op en wanneer het gaat om een optreden in een dorpscafé of ze staat in het theater ze vindt alles leuk.
Veel van haar nummers schrijft ze zelf.
Tevens won ze twee jaar geleden de Fleur Bloemen Award met het nummer: Toverstafje voor de pijn . Een gevoelig nummer tegen het pestgedrag.

Mijn hart denkt nog altijd aan jou is de vernieuwde versie van het nummer waarmee Wilma bij diverse radiostations jaren geleden al bekendheid maakte.
Voor meer info: www.wilmafieten.nl