Marco de Hollander zet Volendam op z’n kop!

Van 3, tot 5 februari was Marco de Hollander in Volendam. Reden? Hij vierde zijn 15 jarige Jubileum met 130 fans die met twee bussen meereisden. Vrijdagochtend werd rond 10.00 uur iedereen verwacht in Alphen aan den Rijn. Bij aankomst werden de fans verwelkomd met het draaiorgel en Marco deelde chocolade harte uit “Onder het mom van, harte welkom,” lacht de Ter Aarder.

 

Nadat iedereen zijn bagage had afgegeven vertrok het gezelschap om te shoppen naar Hoorn. Na het middag uur vertrokken ze dan echt naar Volendam. De gasten werden ingecheckt in het hotel en daarna stond de volgende trip al op het programma. Naar de kaas en klompenmakerij. Hier kregen de aanwezigen een demonstratie. Na 16.00 uur was het tijd voor het officiële welkomsmoment. Jeanette Hagoort van Van der Valk Vakanties deed het openingswoord en iedereen kreeg een glas champagne. “Ik proost op drie fantastische dagen en op 15 jaar Marco de Hollander” aldus Hagoort. Uiteraard zong Marco hier diverse liedjes.

Om 18.00 uur kregen de gasten een geweldig diner en om 20.00 uur stonden de bussen klaar om naar het café van Jan Smit te gaan. Hier was een grootse feestavond georganiseerd. Met optredens van Tamara Tol, Kees Plat (Tribute tot he Cats band), Kevin Koning, Helemaal Hollands en uiteraard Marco de Hollander zelf, ging het dak er compleet af. Na afloop stonden de bussen klaar, en werden de gasten terug gebracht naar het hotel.

Zaterdagochtend stond er een heerlijk ontbijtbuffet voor de gasten klaar en rond 10.00 uur starten Marco met een live uitzending vanuit het hotel voor RTV Hollands Midden. Als surprise gasten kwam Jan Keizer en Anny Schilder van BZN op de koffie. “De gasten rolde echt van de ene verbazing in de andere, maar dit was wel weer een hoogtepunt, Dat zulke iconen erbij waren” vertelt Marco trots.

Om 12.00 uur was de show afgelopen en vertrokken de fans naar de dijk in Volendam. Daar stond de boot klaar om te vertrekken naar Marken. Marco nam op de boot direct de gelegenheid om met de fans op de foto te gaan of even bij te praten. “Dat maakte de reis oom zo speciaal. Je leert je fans nog beter kennen” vult De Hollander aan.

Nadat om 18.00 uur het Life And Cooking buffet was geopend, werden de gasten om 20.00 uur weer in de feestzaal verwacht. Hier was de grootste Volendamse Bingo. De Volendamse Silvia Smit kwam in prachtige kledij de bingo spelen en deed dat in de Volendamse taal. Hilariteit alom!

Vervolg was het tijd voor feestavond nummer 2 met optredens van Ramon Beens, Charlene, Albert van Benthem, en bandparodisten De Partytoppers. Ook kregen de fans een verrassing. Marco zong met Maria Louise een prachtig duet. “De polonaise bleef maar gaan, en de dansvloer was continu vol, prachtig te zien hoe de fans genoten” zegt Marco vol trots.

Zondagochtend na het ontbijt was er wederom een live uitzending. Als surprise was Henk Dissel te gast die 8 april in een uitverkochte Heineken Music Hal, zingt. Vervolgens stonden om 12.00 uur de bussen weer klaar om richting de dijk te gaan. Hier kregen de fans de mogelijkheid om in Volendamse kleding met hun favoriet op de foto te gaan. “Dat vonden ze geweldig. Allemaal in stijl van het weekend en er werd veel gelachen”. En na ruim 100 kiekjes ging het gezelschap terug naar de bus om vervolgens om 16.30 uur in Alphen aan den Rijn terug te keren.

“Het was een weekend vol hoogtepunten, en er was een geweldige samensmelting van de fans. Dankbaar om dit zo mee te maken. En een reis die absoluut voor herhaling vatbaar is. Dus in 2018 gaan we weer op FanReis” besluit Marco.

Foto: Sylvia Amerstfoort