De Lotgenootjes maken lied over geroyeerde voetballertjes op oude hit van BLOEM.

Wie kent niet het verhaal van de voetballertjes die werden geroyeerd omdat zij hun lootjes niet hadden verkocht. Inmiddels is daar, met het Carnavalsfeest voor de deur, een parodie op gemaakt in de vorm van een liedje met als titel: “Van lotje getikt” vertolkt door De Lotgenootjes.

Het is een leuk meehos-uptempo liedje geworden. Velen zullen het liedje kennen in de uitvoering van Bloem: “Even aan mijn moeder vragen”. Het refrein heeft een iets andere dimensie doordat de eerste zin is veranderd in “Nee, je kunt een dikke krijgen”. Dit is het antwoord wat de lootjesverkopende jongens krijgen als zij hun lootjes aan de man proberen te brengen. Het is een grappige parodie geworden die vooral bij de jeugd in de smaak zal vallen.
Brabant is er klaar voor. Nederland ook?
Het lied is vanaf 22 februari overal te downloaden en te beluisteren op onder andere Spotify