Lenny Kuhr presenteert nieuwe single & album.

Op haar verjaardag, 22 februari presenteert Lenny haar nieuwe (31e) album Gekust door de eeuwigheid in Jan van Besouw in Goirle (aanvang 20.00). Niet stilstaan bij het oude; het feit dat ze 50 jaar geleden het Cabaret de Onbekenden won, de start van een carrière die tot nu voortduurt, maar stilstaan bij het hier en nu, bij alweer een uiting van haar niet te stoppen muzikale stroom.

 

Een nieuw album met een nieuwe sound die ontstond met de komst van haar nieuwe gitarist Reinier Voet. Een album dat kon worden gemaakt dankzij een geslaagde crowdfundingactie, een nieuw fenomeen in Lenny’s carrière. Het album hoort bij een tour en ook bij haar boek met dezelfde titel.

Het album bevat 14 liedjes, 13 nieuwe en één nieuwe opname van Altijd heimwee (1994)

Naast haar spirituele reflectie op de tijd waarin we leven in liedjes als In de sporen van Gandhi (overal is duisternis/verdeling wordt gezaaid/waar de haan van de angst/luid koning kraait) en Tussen hoop en vrede (zoveel strijd voor niets gestreden/zoveel pijn vergeefs geleden/zoveel strijd met bloed beleden/toch zing ik over hoop en vrede) zoals altijd liedjes over wat ze meemaakt in haar leven zoals bijvoorbeeld in Eliah een lied dat ze samen maakte met haar kleindochter Lihi (10) nog voordat haar kleinzoontje vorig jaar geboren werd. Lihi zingt ook mee. Ook een ode aan haar vriend Dimitri van Toren die vorig jaar overleed met als titel De oude bard en het lied Oh mijn lief waarvoor ze werd geïnspireerd door de legendarische Egyptische zangeres Oum Khaltoum.

Lenny laat met dit album horen dat de term ‘luisterliedjes’ niet meer volstaat. Ze maakt ‘wereldmuziek’!