Jongste finalisten in geschiedenis van ‘The voice of Holland’ vanavond.

Het zevende seizoen van ‘The Voice’ nadert een zinderende ontknoping. Vanavond wordt bekend wie zich de nieuwe ‘Voice of Holland’ mag noemen. Pleun Bierbooms, Thijs Pot, Vinchenzo Tahapary en Isabel Provoost nemen het in een spectaculaire eindstrijd tegen elkaar op. Nog één keer gooien zij bij RTL 4 alles in de strijd om coaches Waylon, Sanne Hans, Ali B. en Guus Meeuwis, maar vooral ook de kijkers, te imponeren en overtuigen.

 

Ook deze week ligt het lot van de talenten namelijk weer volledig in handen van het publiek. Zij bepalen doormiddel van bellen en sms’en wie de winnaar van ‘The voice of Holland’ 2017 wordt.
Nationale en internationale artiesten
De vier finalisten worden tijdens de show ondersteund door een aantal grote nationale en internationale artiesten. Nederlands trots Armin van Buuren verzorgt samen met de talenten een spetterende openingsact. De Zeeuwse Isabel zingt een duet met provinciegenoot Paskal van BLØF. Vinchenzo bouwt samen met de Nederlandse hit-sensatie Ronnie Flex een feestje en laat hierbij ook zijn danskunsten zien. Thijs zingt voor het eerst in deze competitie een Nederlandstalig nummer, samen met zijn coach Guus Meeuwis. En Pleun zingt samen met Waylon een prachtige ballad. Ook zingen alle talenten een ‘golden oldie’: een succesnummer dat ze eerder in het programma al een keer ten gehore gebracht hebben. Na deze nummers valt één van de vier finalisten af. De overige drie finalisten zingen hun nieuwe single, die eerder deze week bij Radio 538 in primeur zijn gegaan.
De Deense band Lukas Graham speelt, naast de Top 40 hit ‘7 Years’, hun nieuwe singel ‘You’re not there’.

RedRoom en afterparty
Jamai is ook tijdens de finale weer te zien vanuit de RedRoom. Hier ontvangt hij de finalisten voor én na hun optredens en houdt de kijkers op de hoogte van de laatste nieuwtjes op social media. Na de show gaat hij door met een livestream die via de RedRoom-app en de website van ‘The Voice’ te zien is. Hierin gaat hij de eerder afgevallen liveshow talenten een vip-area jamsessie houden.

Virtual Reality
‘The Voice’ en RTL 4 blijven zich ontwikkelen en hebben een primeur. Zo wordt de openingsact met Armin van Buuren en de talenten niet alleen op RTL uitgezonden, maar zal deze ook live in virtual reality en 360 te zien zijn in de RedRoom app en via het ‘Voice of Holland’ YouTube-kanaal. Deze innovatie is het sluitstuk van een succesvol ‘Voice’-seizoen waarbij VR centraal stond in de ‘The voice of Holland’-app. Eerder kon de kijker al plaatsnemen op de stoel van een coach, zelf de zangcoach bezoeken of op het podium als talent een performance geven.

De finale van ‘The voice of Holland’ wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. Het programma wordt geproduceerd door Talpa.

De finale van ‘The voice of Holland’
17 februari 2017 20:30 uur